Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 тенденции в маникюра и педикюра, които превзеха света

04 ноември 2023, 21:33 часа

Късната есен и ранната зима е време на уют, богати цветове и стилни акценти. С всеки сезон изискванията към дизайна на ноктите се променят, появяват се нови идеи и тенденции. Нека да разгледаме тези, които са на върха на популярността този сезон. И в същото време ще научим как да се грижим за ръцете и краката си, когато настъпи студено време!

1.       Скандинавска естетика

С настъпването на студеното време ценителите на минимализма на красотата прегръщат уюта, включително използването на стила Scandi в маникюра и педикюра. Изработен в нюд тонове, той може да бъде допълнен с контрастни точки или линии.

2.       Горещ шоколад

Още едно напомняне за уютни вечери са невенчетата в цветовете на любимия ви деликатес. Всички нюанси на топло кафяво са подходящи, приложени изцяло или като част от всеки дизайн на ноктите (например модерен омбре ефект).

Привлечете любов, късмет и пари с маникюра на ръцете си

3.       Лилаво

Горещата тенденция тази есен е използването на mouve тонове. Говорим за специална палитра от нюд нюанси с лек сивкав или люляков подтон. Те са особено подходящи за по-възрастните дами, тъй като пасват на всеки цвят на кожата и визуално я озаряват. Идеално се комбинира с лъскави пудри.

4.       Специален френч

Специална вариация тази есен е матова основа и лъскави връхчета. Те могат да бъдат в същата цветова гама като основата или да контрастират с нея. Специален шик са перлени пудри в границата или шарка от разтопено сребро на върха на нокътя.

Да поговорим за формата

Овалната форма и „мекият квадрат“ са вечна класика, актуална през този сезон. Мисля, че ще се радвате да разберете, че тази форма не само изглежда стилна и женствена, но също така помага за предотвратяване на врастнали нокти.

Използвайте няколко правила, за да гарантирате успех при поддръжката:

·         Използвайте стъклена пила – тя е нежна към ноктите ви и се почиства лесно.

·         Когато работите с пила, не забравяйте, че произволното пилене напред-назад допринася за разделянето на ноктите.

Как да разберете дали салонът за маникюр е с добра хигиена?

Експертни лайфхакове:

1.       Ходете в салона за маникюр на всеки 3 седмици и педикюр на всеки 6 седмици.

2.       Когато избирате зимни обувки, отдайте предпочитание на модели с широки пръсти и връзки.

3.       Не забравяйте, че в първите дни след педикюра краката ви се нуждаят от по-интензивна грижа.

4.       Внимателно следете състава на покритието, което специалистът предлага в салона или какво купувате за домашна употреба.

5.       Използвате ли гелове за премахване на кожички? Бъдете внимателни, тъй като те обикновено са агресивни към нокътната плочка. Това не е изненадващо, защото те съдържат алкали и киселини в различни концентрации. Препаратът за отстраняване може да причини изтъняване на ноктите, ако забравите да го измиете стриктно според инструкциите (обикновено след 5 минути).

Използвайте тези продукти за красота не повече от веднъж на две седмици. В този случай не е необходимо да прилагате продукта върху всички пръсти наведнъж: първо третирайте едната ръка или крак и след това продължете към втората. По този начин е по-лесно да се избегне прекаления престой на препарата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес