Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 разкрасителни процедури, които вече са демоде

09 юли 2024, 08:45 часа

Сега тенденцията е максимално запазване на индивидуалността и естествеността. Ето защо редица процедури, извършвани от козметик, вече са загубили своята актуалност.

Екстремни корекции

В днешно време твърде очевидните или драстични промени във външния вид не са популярни като прекаляването с обема на дермалните импланти или инжекциите с ботокс. Те могат да доведат до нежелан ефект на „маска“, тоест да направят лицето мимическо, неспособно да изразява емоции. Тенденцията е за корекции, максимално близки до естествения резултат.

Що се отнася до ботулиновата терапия, ботоксът има дозозависим ефект - колкото по-голяма е дозата, толкова по-дълъг е резултатът. Но сега пациентите често получават инжекции с ботокс в малки дози и по-често - веднъж на всеки 4-6 месеца.

5 разкрасителни процедури, които повечето булки правят преди сватбата

Процедури с ефект „да бъдеш като някой“

Пациентите намаляват интереса си към процедури, които водят до загуба на естествеността на лицето или прекомерна промяна в пропорциите на лицето. Днес те предпочитат да се съсредоточат върху максимално запазване на структурните характеристики на анатомичните структури.

Корекцията се свежда до красотата на лицето, като се вземат предвид индивидуалните характеристики и се запазват и подобряват оригиналните данни. Ефектът от този подход продължава много години, ако се извършва, като се вземат предвид морфотипите на структурата.

Агресивни пилинги

Сега те почти никога не се използват. Например, фенолният пилинг е един от най-дълбоките и интензивни, съдържа карболова киселина. Предизвиква химическо изгаряне на повърхностните и дълбоките слоеве на кожата. Този пилинг се извършва само в болница и в повечето случаи дава най-много сериозни усложнения. Този вид агресивен пилинг вече е демоде.“

Кои са опасните разкрасителни процедури според дерматолог?

Класическа биоревитализация

Вместо дълги курсове на биоревитализация с папули (подутини) след процедурата, сега се провеждат курсове от 2-3 процедури без многобройни пункции.

Има съвременни лекарства, които се справят добре с поставените задачи, но е важно инжекциите да се извършват от опитен козметик, защото ако не се спазват правилата за приложение, резултатът ще бъде слаб.”

"Всичко наведнъж"

Този подход, при който в една сесия се извършват максимум козметични процедури, сега претърпя големи промени. По-често пациентите избират собствени протоколи, които се прилагат поетапно – с кратки прекъсвания във времето. Продължителността на процедурата в този случай е 2-4 посещения.

С този подход се работи качествено и това е огромна разлика от тенденцията, когато пациентът иска всички козметични процедури да бъдат извършени на едно посещение.

Този поетапен медицински протокол е завършен с разкрасяване и хармонизиране на контурите на лицето с помощта на лекарства, които премахват натрупването на течност в тъканите. Просто е невъзможно да преминете през всички тези етапи ефективно в една сесия с професионален и опитен козметолог.

Лекарите отбелязват, че съвременният добър козметик, който работи с протоколи Anti-Age, винаги е насочен към дългосрочни, естествени и екологични резултати без вреда за здравето или преразтягане на тъканите. Важно е компетентно да се комбинират и прилагат нови технологии, медицина, основана на доказателства, научен подход, управление на пациенти със сродни специалисти и използване на комбинирана корекция с различни методи на мека стимулация.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес