Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 растения, които съсипват любовния ви живот, без дори да забележите

22 септември 2024, 18:00 часа

Растенията внасят комфорт и свежест в къщата, но не всички от тях са толкова безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед. Някои могат да изсмукват енергия от човек и дори да развалят отношенията с близките. Ако сте се чудили защо домът ви внезапно е станал неудобен и защо са се появили пукнатини в отношенията ви, може би изобщо не са хората, а вашите зелени приятели.

 

1. Орхидея – елегантен вампир

Още: Цветята, които може да засадите през есента - студът няма да ги съсипе

Орхидеята е цвете на красотата и мистерията, но нейната загадъчна енергия може да изиграе жестока шега с личния ви живот. Според народните представи, този тропически гост не само привлича вниманието с екзотичния си външен вид, но и изцежда енергията на околните. Често се казва, че орхидеята носи раздор в дома, провокира кавги между партньорите.

 

2. Бръшлянът е удушител не само на растенията

Бръшлянът не е просто растение, което се увива около опори, но също така, според суеверието, символ на контрол и потискане. Смята се, че може да „удуши“ не само други растения, но и отношенията в къщата. Хората, които държат бръшлян у дома, често забелязват нарастваща тежест в атмосферата и повишено напрежение в отношенията с близките.

Още: 7 начина да се отървете от листните въшки без отрова

 

3. Сансевиерия - скандална свекърва

Известна като „езикът на свекървата“, Сансевиерията, заради своите суеверни свойства, изобщо не е дар за семеен живот. Нейният бодлив характер, според легендата, провокира кавги между членовете на домакинството, особено между съпрузите. Колкото по-дълго стои в къщата, толкова повече негативизъм се натрупва, което започва да удря най-тънките струни на връзката. Ако внезапно почувствате вълна от недоволство и раздразнение, може да преразгледате избора си на стайни растения.

 

Още: Никога НЕ засаждайте тези цветя у дома, ако страдате от алергия

4. Дифенбахия - мъжегон с отровен секрет

Дифенбрахията е известна със своята декоративност, но нейната енергия е съмнителна. Според легендите, това растение буквално премахва мъжката енергия от къщата, а за съпрузите, живеещи до него, може да предизвика охлаждане на чувствата. Отровният сок на растението, който причинява алергии при хора и животни, само потвърждава опасната му репутация.

 

5. Сциндапсус – растение на самотата

Сциндапсусът е едно от най-опасните растения за тези, които искат хармония в личния си живот. Репутацията му на мъжегон е известна отдавна: ако в къщата се появи сциндапсус, мъжете започват да го избягват и за момичетата става все по-трудно да изграждат отношения. Това увивно растение се свързва със самотата и растежът му сякаш запълва празнота в живота на собственика. Ако изведнъж почувствате, че любовта е започнала да се изплъзва от живота ви, може би трябва да помислите дали да замените този зелен „приятел“ с по-неутрален.

Не подценявайте въздействието на растенията върху вашето емоционално състояние и взаимоотношения. Разбира се, всеки случай е индивидуален и не е факт, че всички суеверия работят сто процента. Но ако чувствате, че нещо не е наред в дома ви, опитайте да се отървете от едно от тези растения. Може би проблемите му ще изчезнат.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес