Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 психотипа на жените, които постоянно имат проблеми с парите

22 март 2024, 21:11 часа
Реклама

Парите са фина енергия и не бива да се приемат леко или да се пренебрегват. За някого те сами изплуват в ръцете му, а някой винаги се оплаква от финансови затруднения. От какво зависи това?

Кадрия Велес - психолог, ментален коуч, предприемач, експерт по себепознание и човешко развитие - разказва за това кой има проблеми с парите и защо.

Рискови групи: жени, които са заобиколени от парите

За да разберете тази тема, трябва да разберете какви психологически характеристики пречат на финансовото благополучие.

Психотип 1. Не е възможно да се печели. Жената може да получи само наемен труд, да получава скромна заплата, но по други начини парите не стигат до нея.

Прокълнати ли са парите ни и как да променим нещата в наша полза?

Психотип 2. Тя печели добре, но и харчи твърде много. Няма спестявания или инвестиции - всичко веднага отива в неизвестна посока. Причината е, че жената е водена от импулса да се отърве от парите възможно най-скоро. Затова тя често и с удоволствие купува абсолютно безполезни неща.

Психотип 3: Жената е потънала в работа, прави всичко, за да изкара повече пари, но сякаш я възпрепятства невидима стена. Колкото и да работи, не се получава желаното ниво на доходи. Нещо повече, дори хора, които знаят как да работят с подсъзнанието по отношение на парите, могат да попаднат в такава история. На всяко ново ниво те се сблъскват с такива препятствия.

Психотип 4: Материалното богатство идва при жената чрез други хора. Тя може да разчита само на чужди пари, които получава от съпруга си, родителите си или по наследство. Тя не е в състояние сама да печели пари и е напълно зависима от външни източници.

Психотип 5: При среден доход при жената често се случват неприятни изненади. Тя натрупва много дългове, попада на измамници, губи портмонето си или парите ѝ внезапно изчезват от картата.

Зодиите, които ще имат проблеми с парите през първата седмица на март

Причини за постоянни проблеми с парите

Финансовото благополучие зависи от външни и вътрешни фактори, в които е необходимо да се вникне.

Ограничаващи убеждения в подсъзнанието

Историята може да е свързана с подсъзнателното желание да не се открояваш от тълпата. Това води до факта, че няма положителни резултати по отношение на доходите. В съзнанието неволно се формира негативен образ на заможен човек, а вътрешно се засилва желанието да не съответства на този статус.

Ако си спомним училищната програма по литература, в много произведения се казва, че богатите са лоши и зли, а бедните са добри и любезни. Тази тема преминава през червената нишка и живее в съзнанието на повечето хора. Лъжливите убеждения за парите са своеобразен филтър, който просто не допуска късмета в живота на човека.

Неспособност за управление на вътрешните нива на съзнанието

Човекът вътрешно си остава дете, не взема под внимание миналия си опит. Психологически той е в детството, затова не може да печели пари. Той не знае как да го направи, саботира действията, които водят до доходи.

Важно е да се научи да анализира първоначалните си данни и да може да управлява себе си - и тогава парите ще дойдат в живота ѝ. Именно заради позицията на дете човек получава средства от другите, но сам не печели нищо. Той не си позволява да се превърне във възрастен и да носи отговорност за своето благосъстояние. Детското съзнание се проявява и там, където парите се печелят лесно и се харчат бързо - детето не познава ограничения и си купува всичко, което му харесва.

Родителски (родови) програми, които са заредени в подсъзнанието на човека

Човек започва да взаимодейства с финансите според сценария на своите родители. Поведението му се основава на вътрешното убеждение, че парите се получават трудно. Той може да прави всичко, което иска, но доходите не растат. Ако семейството е било тревожно и загрижено за парите, човекът разтоварва това отношение на автопилот в живота си като възрастен.

Липса на умения за боравене с пари

Това умение не се преподава никъде, така че всеки сам изследва законите на управлението на финансовите потоци. Важно е да се анализират приходите и разходите, да се поставят цели, да се разбере как да се постигнат. Необходимо е парите да се разглеждат като енергия, чийто поток може и трябва да се предвижда. Тези, които не знаят как да планират приходите си, няма да могат да се научат как утре да получат повече, отколкото днес.

Пари и емоции

Безпорядъкът и застоят в материалната сфера могат да задълбочат психологическите проблеми - осъзнаването на собствената некомпетентност и ниската самооценка водят до прегаряне и други неприятни неща. Душевното състояние и вътрешният свят са тясно свързани с външните условия и до голяма степен зависят от действията на самия човек. Случва се именно ограниченията да не ви позволяват да вървите напред и да постигнете успех. В крайна сметка от това страда не само финансовата сфера, но и емоционалното състояние.

Необходимо е да разглеждате въпроса за парите в комплекс, да работите с вътрешните програми, да можете да ги разберете и трансформирате. Освен това е важно да предприемате целенасочени действия, за да си създадете здравословно отношение към парите и да подобрите финансовото си състояние.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес