Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини кремът за крака да не работи и петите ви да не са като на бебе

05 май 2022, 20:31 часа

Това, че кремът ви за крака не прави кожата ви мека и не се отървава от мазоли, не означава, че е лош. Може би не го избирате правилно или причината е друга.

1. Грешен крем за крака

На първо място трябва да разберете точно какъв вид кожа на краката имате и какво искате да постигнете от крема. Например, ако имате нужда от овлажняващ ефект, тогава кремът не трябва да съдържа цинк. И обратното - кремът с цинк лекува добре пукнатини, но в същото време лечебният крем не е добър за овлажняване.

2. Небалансирана диета

Важно е да запомните, че състоянието на кожата показва какво ядем, пием и като цяло говори за здравето. Един от характерните признаци на суха груба кожа е нарушение на водния режим, характеризиращ се с недостатъчно количество  вода, консумирана  на ден. Трябва да пиете най-малко 1,5 литра вода дневно. В горещия сезон се увеличават нуждите на тялото, а оттам и на кожата ни от влага. Състоянието й със сигурност се влияе от недоспиване, стрес, лоши навици. Ето защо понякога е важно да промените не само крема, но и ежедневните си навици.

Никога не правете ТОВА, когато имате подути крака и разширени вени

3. Изисквате невъзможното от крема

Често искате кремът, като магическо хапче, да бъде панацея за всичко. Но това, за съжаление, не се случва в обикновения живот. Той може перфектно да се справи с някои задачи, но е безсилен с други. Затова не трябва да изисквате невъзможното от средствата си и включително това, че проблемът ще бъде отстранен след първото приложение.

4. Кракът не е подготвен за нанасяне на крем

Преди нанасяне на крема е важно кожата да се почисти правилно. Първо трябва да изплакнете краката си с хладка вода, за да облекчите напрежението и умората, и след това да направите почистваща вана с топла вода: например с билкови настойки с морска сол и с добавяне на масло (гроздови семки или лайка) или с минерали от Мъртво море. Благодарение на този подход, кремът ще засили ефекта си върху кожата.

5. Неподходящи обувки и други фактори

Проблемите, които възникват с кожата на краката, могат да бъдат свързани както с вътрешни, така и с външни фактори (или дори комбинация от тях). Например, хормоналният дисбаланс е вътрешен фактор, поради който могат да се появят пукнатини, а тесните обувки или грешната походка са външни. Нередовните посещения при специалист, липсата на СПА процедури за предотвратяване и решаване на проблеми с краката - всичко това заедно се отразява на факта, че кремът, който сте избрали за себе си, не работи за вас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес