Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 от най-бруталните убийства, които шокираха света!

28 октомври 2015, 16:23 часа

5. Кайли Мари Антъни е две годишно момиченце, когато изчезва на 15 юли 2008 г. в Орландо, Флорида. Останките й са намерени в гората на 11 декември 2008 г. Кайли живеела с майка си, в къщата на баба си и дядо си. Момиченцето било обявено за изчезнало, след като баба му Синди звъннала в полицията и казала, че не го е виждала от 31 дни, а колата на дъщеря й мирише на разлагащ се труп. След като майката признала, че не е виждала дъщеря си от седмици, започнала да измисля различни истории. Разказвала на полицаите, че детето е отвлечено от бавачката си и тя не се е обадила в полицията от страх. Майка й Кейси Мари Антъни (22 г.), е обвинена за убийство първа степен, но по-късно е оправдана.

4. Малката Джо Бенет Рамзи е отвлечена от дома си през 1996 година и за нея е поискан откуп в размер на 118 хиляди долара. Детето е намерено мъртво в мазето на дома си. Причината за смъртта - удар в главата и задушаване. Заподозрени са родителите ѝ, които разказват, че преди дъщеря им да изчезне били на парти, когато си тръгнали малката Джо Бенет заспала в колата на път за вкъщи, прибрали се и я сложили да си легне. Те легнали да спят веднага след това. Майката разказва, че станала в пет сутринта и намерила бележката за откуп в кухнята. През 2010 разследването е подновено, но поради липса на доказателства и до днес няма обвинени.

3. На 15 януари 1947 в празен парцел край Лос Анджелис е намерено тялото на Елизабет Шорт. Това, което взривява таблоидите е усмивката върху лицето на младото момиче - направена с 6-сантиметрови разрези върху двете ѝ бузи. Тялото било измито и поставено в определена поза, с лакти над главата , разчленено на две с напълно „изцедена” кръв. Аутопсията установява, че жертвата Шорт е била висока 1.65 см., със светло сини очи и кестенява коса. Причина за смъртта са кръвоизливи от лицето и шока от ударите по главата и лицето. Заподозрените са над 200 човека, но така и не се намира истинският виновник.

2. Бебето Линдерберг, отвлечено от кошчето в дома си в имение близо до Принстън е случай е използван като основа за романа на Агата Кристи ,,Убийство в Ориент Експрес”. Престъплението е обвито в мистерия и до днес. Чарлз младши е отвлечен от детското си легълце на 1 март 1932 г., а на възглавницата му е оставена бележка с искане за откуп от немислимите за това време 50 хиляди долара. По-късно е изпратена пижамата на детето и още една бележка с ново искане. Медийните спекулации били невероятни, носели се всевъзможни слухове, но никой нямал вярна информация къде може да е детето. След известно объркване за възможния похитител, трупът на бебето е намерен в гората близо до пътя към имението. Независимо от слабите доказателства и дезинформацията в разследването полицията обвинила незаконния немски емигрант Бруно Хауптман. На 3 април 1936 г. е изпълнена смъртната присъда на Хауптман – умъртвяване чрез електрически стол.

1. Може би най-страшният убиец, който не е убил никого лично е Чарлз Менсън, направил си „семейство” от хора, които и до ден днешен го третират като пророк. Толкова силно е манипулирал околните, че през нощта на 8 август 1969 наредил на четирима последователи да убият всички във вилата на улица Сиело, където били жената на Роман Полански - Шарън Тейт и нероденото и дете. Тейт е била намушкана 16 пъти и кръвта и е използвана за надпис на входната врата: „Свиня”. На следващата вечер, Чарлз Менсън излиза с шестима от „семейството” си и заедно екзекутират Лено Ла Бланка пред супермаркет. През 1971 последователите му са осъдени за убийство първа степен и за няколко други престъпления. До този момент това е най-дългият процес и най-скъпият процес, който Америка помни - струва над 1 милион долара. Чарлз Менсън все още излежава доживотната си присъда.

източник: Lentata.com

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес