Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да се събудите без торбички под очите - ценни съвети

15 февруари 2022, 11:50 часа

Позната ситуация, когато сутрин в огледалото виждате подутини и торбички под очите? Ще ви научим винаги да се събуждате свежи и весели!

МАСАЖ ОКОЛО ОЧИТЕ

Не пренебрегвайте масажа на лицето сутрин. Помага за увеличаване на притока на кръв и разпръскване на излишната течност. Всичко, от което се нуждаете, са 10 минути от вашето време и любимия ви крем.

МЕТОД ЗА МАСАЖ:

С леки натискащи движения изтеглете от вътрешния ъгъл на окото към външния ъгъл под долния клепач и в обратна посока - над горния. С пръсти, с потупващи (барабанни) движения, масажирайте кожата около очите. С показалеца изгладете челото си – започнете от между веждите към слепоочията. Измийте се с хладка вода.

ОВЛАЖНЯВАНЕ И ОТНОВО ОВЛАЖНЯВАНЕ

След масажа не забравяйте да овлажните кожата. Лепенките са чудесни за овлажняване на кожата около очите. Докато изпълняват функциите си, можете спокойно да вършите останалата част от масажа си. Ако нямате необходимите овлажняващи лепенки, можете да използвате резени прясна краставица.

ПО-МАЛКО ТЕЧНОСТ ПРЕДИ СЪН

Ако обичате да пиете по- малко вода или чай преди лягане, тогава ги зарежете. Излишната течност, изпита преди лягане, ще се прояви сутрин под формата на подуване и торбички под очите. Затова е по-добре да не ядете и пиете час-два преди лягане.

ЧАЙ ВМЕСТО КАФЕ

Опитайте се да намалите приема на кафе през целия ден, най-добре го заменете с билков или зелен чай. Освен това зеления чай помага за премахване на излишната течност и не е толкова вреден за сърдечно-съдовата система. Но бъдете внимателни, не злоупотребявайте с билковите чайове, в противен случай, заедно с излишната течност, те ще започнат да отмиват и полезни вещества в организма.

ЗДРАВ СЪН

Най-баналният съвет, но за сметка на това е най-ефективният. Ако тялото ви не почива напълно, тогава не може да се говори за здравословна форма на реч. Не можете да „натрупате“ енергия, ако нямате добър сън. Не може да не си доспивате редовно и това да не се отрази на лицето. Опитайте се да си лягате рано и не използвайте никакви джаджи преди лягане, тогава няма да имате торбички под очите и ще изглеждате млади и здрави по-дълго.

Как се справяте с подпухналостта на лицето си? Споделете в коментарите!

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес