Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 начина да изчистите кармата си

30 май 2024, 12:19 часа

Наричана с различни имена в различните традиции, кармата може да се обобщи като начин на Вселената да ви научи на уроците, които трябва да научите – отново и отново, докато наистина не ги запаметите. В някои традиции се вярва, че това може да отнеме няколко живота. Според други вярвания уроците никога не могат да бъдат научени по този начин, освен ако вашата индивидуална способност не пожелае да ги развие.

Без значение как гледате на кармата, няма съмнение, че тя засяга живота ви. Всъщност някои твърдят, че всичко (добро и лошо) е кармично. Коментирайки точно тази тема, един писател я обобщи по следния начин: „В живота няма награди и наказания. Има само последствия.” И така, как контролирате тези последствия?

Има много начини да изчистим нашата карма, за да може Вселената да ни преподава уроци и да поддържа баланс.

Още: Ето как да се освободите от лоша карма

Почистване

Мненията може да се различават, когато става въпрос за действително прочистване на кармата. Някои спиритуалисти и екстрасенси имат способността да четат и изчистват индивидуалната карма (от минали животи и от настоящия). Ако искате да знаете каква е действителната ви карма, това е начинът.

Променете действията си

Тъй като кармата е резултат от вашите действия, не забравяйте, че това, което си тръгва, се връща. Променете действията си. В началото може да изглежда трудно и ще бъде. Но можете да изберете да промените кармата си, ставайки по-добри, по-емпатични, по-човечни.

Още: 6 знака, че добрата ви карма ви носи награди

Бъдете благодарни

Кармичните ситуации не са само негативни. Повечето от нас обичат да се оплакват, когато ни се случи нещо лошо, но е рядкост да чуем някой да казва „леле, карма!“ ако се случи нещо страхотно. Следващият път, когато се сблъскате с нещо, което изглежда като необичаен късмет, може да опитате с благодарност – това е много важно.

Проверете намеренията си

Още: Ако сте родени на едно от тези числа, трябва да изчистите кармата си

Дори ако някой успее да изчисти вашата карма, вие ще продължите да имате свободна воля. Мислите влияят върху действията и кармата. Единственият начин да предприемете кармично прочистване е с чистота на намеренията и истинска готовност да продължите напред.

Закодирани вярвания

Понякога кармата може да се превърне в самоизпълняващо се пророчество. Всички трябва да внимаваме с твърдения като „Никога няма да намеря сродната си душа“ или „Не мога да направя това“. Колкото и тези мисли да са мотивирани от нещо извън вашето разбиране (ниско самочувствие, навик, действия от минали животи), определено количество отговорност лежи върху вас. В крайна сметка само вие можете да контролирате мислите си. И само вие можете да контролирате действията си.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес