Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 хитрини против увисване на бюста

25 юли 2022, 21:44 часа

Годините са основният фактор за различните промени, които настъпват в тялото ни. Това е и една от основните причини за увисването на бюста, които губят своята еластичност, плътност, твърдост и форма. Разбира се, причините за това състояние са и много други, като бременност, хормоналните промени, промяната в теглото, носенето на неправилния размер бельо, както и вредните навици, каквито са пиенето на алкохол или пушенето. Всичко това води до отпускането на бюста. Има начини гърдите ви да не загубят добрата си форма, за които ще ви разкажем сега.

1. Първият и много лесен начин да запазите гърдите си стегнати е да редувате топлата и студената струя на водата винаги, когато си вземате душ. Тази шокова терапия от смяната на температурата подобрява притока на кръв в тъканите, насищането им с кислород и снабдяването им с необходимите хранителни вещества. Това на свой ред прави гърдите по-стегнати.  

Домашни рецепти за стегнат бюст

2. Освен с контрастни душове, можете да подобрите кръвообращението и като масажирате гърдите си с кубче лед. По този начин ще стимулирате стягането на кожата и на тъканите в тази област, които на свой ред ще забавят и дори ще предотвратят отпускането и увисването на бюста.

3. Масажът с натурални и същевременно хидратиращи продукти също ще допринесе за запазването добрата форма на гърдите ви. По този начин ще успеете да подобрите циркулацията на кръв в тъканите на структурните връзки на кожата. Много подходящи за тази цел са кокосовото масло и маслото от алое вера, които съдържат много полезни за кожата витамини и минерали.

6 неща, за които жените с голям бюст завиждат на останалите

4. Друг много важен фактор, който влияе на формата на гърдите, е позата, в която спите. Притискането им по време на сън води до отпускането им и до нарушаване на структурата им. За да предотвратите това е добре да спите по гръб, защото само така може да намалите напрежението в гръдната тъкан. По този начин бюстът ви ще остане стегнат и с добра форма.

5. И не на последно място по важност за добрата форма на гърдите ви е бельото, което носите. Когато си избирате сутиен трябва да знаете, че той трябва да ви бъде по мярка, нито много хлабав, нито много стегнат и с меки чашки. Освен за ежедневието, трябва да изберете и подходящ сутиен и за времето, в което тренирате. Той трябва да осигурява на бюста ви необходимата поддръжка по време на тренировки, при които се натоварват гръдните мускули и тъкани.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес