Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 ефективни рецепти да се отървете от мухите с природни средства

26 юли 2024, 07:35 часа

В топлото време присъствието на мухи в домовете ни става по-осезаемо. Това присъствие е крайно дразнещо и вредно за всички. За щастие има много налични средства за борба с тях, включително и естествени билкови лекарства.

Мухите се размножават бързо в топлите дни, търсейки подслон и храна в домовете ни. Те се крият на всевъзможни места и кацат навсякъде. Това е крайно нехигиенично и крие редица опасности за здравето ни.

За да се насладите на лято без мухи, които непрекъснато летят около вас, експертите споделиха с нас някои естествени методи за предотвратяване на нахлуването на мухи в дома ни.

Домашни средства срещу мухи, които са безвредни

Босилек

Можете да поставите босилек близо до прозорците или вратите, за да предотвратите навлизането на мухи в дома ви. Експертите твърдят, че силният аромат на билката отблъсква мухите, което я прави естествено и ефективно решение на проблема. Същото е и въздействието ѝ върху комарите.

Лавандула

Отглеждайте лавандулови растения под прозорците си, поставете букет от прясна лавандула във ваза или напръскайте лавандулово масло около входовете и прозорците. Известно е, че ароматът на лавандула отблъсква мухите и не им позволява да влязат в дома ви.

Лавандулата може също да отблъсне редица други вредители, включително плъхове и комари, и мирише страхотно в градината.

Цитрусови кори

Поставете цитрусовите кори там, където е известно, че се събират мухи. Въпреки че миризмата е приятна за хората, силната миризма на цитруси е отблъскваща за мухите и помага да ги държите настрана.

Бърз метод: ето как да се предпазим от мухи!

Капан с ябълков оцет

Смесете ябълков оцет и препарат в чаша, покрийте я със стреч фолио и пробийте малки дупки в горната част. Мухите са привлечени от оцета, но след като попаднат в капан, не могат да избягат.

Лют пипер спрей

Смесете една чаша вода с една чаена лъжичка лют червен пипер в спрей бутилка и напръскайте входовете и местата, където често се срещат мухи. Този естествен и достъпен репелент ефективно отблъсква мухи, както и други вредители.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес