Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 детайла, без които френската булка няма да се омъжи

24 септември 2024, 21:00 часа

Френската сватба е празник, който изисква ангажиране на много време. За сватба в тази страна младоженците започват да се подготвят една година предварително. Бъдещите съпрузи не трябва да пропускат нито един детайл, тъй като на празника им трябва да е перфектно всичко: от тоалетите на булката и младоженеца до украсата на всички етапи на тържеството.

Водни процедури

На сутринта в деня на сватбата френската булка по традиция взема дълъг душ, за да отмие мислите и спомените за предишните любовници.

Още: Колко време след годежа обикновено се прави сватба?

Френският стил е олицетворение на женствеността, поради което френската булка ще използва лекота и небрежност във външния си вид. На главата ѝ няма да видите сложна прическа, а напротив - по-скоро леки къдрици или къдрици, грижливо подбрани с гребен. Също така според традицията на главата на булката може да се постави венец от свежи цветя.

Деликатен грим

Гримът на французойката в деня на сватбата не трябва да е крещящ и провокативен. Булката използва спокойни тонове, като акцентира или върху очите, или върху устните. Равномерният тон, класическите стрелки и леко оцветените мигли са идеалният тандем за сватбен грим.

А за да подчертаят красотата на бъдещата съпруга, момичетата често използват руж. Маникюрът и педикюрът на френската булка също са елегантни, спретнати и женствени. Момичетата най-често избират голи нюанси на лака или класически френски.

Още: 5 разкрасителни процедури, които повечето булки правят преди сватбата

Рокля

Облеклото на булката също няма да е провокативно. Френската сватбена рокля отразява лекотата и невинността на момичето. Някои от най-популярните модели са миди рокли с тесен корсаж и пухкава пола, рокля-футляр. Една от френските сватбени традиции гласи, че булката трябва да използва 4 неща в тоалета си: нещо старо, нещо ново, нещо, взето назаем от приятелка и нещо в син цвят.

Между другото, според друга поличба роклята на бъдещия съпруг остава тайна за всички гости и младоженеца до деня на тържеството.

Аксесоари

Още: Древни сватбени поверия за воала, изпитани от времето

Често основно допълнение към елегантния тоалет са ръкавици, чадърчета, шапка или воал и малък кламер за най-необходимото.

Обувки

Обувките булката също избира елегантни, не на високи токчета и луда платформа, а по-скоро класически.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес