Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 връзки, които могат да съсипят живота ви

15 април 2023, 13:00 часа

Връзките са сложен процес, който в резултат на това трябва да носи на хората удовлетворение и удоволствие, а не проблеми. Експерти в областта на психологията и биоенергетиката разказаха какви видове връзки разрушават човек и не му помагат да стане щастлив.

„Трябва да живея само в името на партньора“

Първият тип връзка е може би най-ужасният. Много хора живеят на принципа „всичко в името на любимия човек“. Те дават абсолютно всичко на сродната си душа, но целта на всяка връзка е не да се отдадат без остатък, а да не забравят за себе си. Любов е когато двама вървят ръка за ръка, а не когато единият седи в празна количка, а другият я бута сам нагоре.

Съдбата на тези, които забравят за себе си, обикновено се развива далеч от най-добрия начин. Техният живот често е унищожен и са необходими месеци или дори години, за да се възстановят.

15 знака, че е подходящ/а за сериозна връзка

„Трябва да покровителствам сродната душа“

Често любовта се превръща в нещо подобно на връзката между баща и дъщеря или майка и син. Това се нарича свръхпротекция. В този случай един от хората "спасява" другия или предпазва от нещо. Това неизбежно води до факта, че хората не могат да се отворят и да създадат хармония в двойката. Балансът на значимостта в такива отношения винаги е нарушен.

Най-вече тези, които имат лошо самочувствие, попадат в такъв цикъл. "Майките" и "бащите" в такива отношения не могат да се отпуснат и да намерят равен на себе си.

Що се отнася до тези, които са спасени, те имат подобна ситуация. Нормалните хора просто нямат нужда от тях, защото никой не иска да живее със зависим човек или с някой, който не иска или не може да се изхранва или осигурява.

Как да поддържате страстта във вашата връзка?

„Искам да оформя този, от когото се нуждая“

Това е изключително опасна връзка, в която един човек или и двамата се опитват да променят партньора, за да получат идеала. В самата идея няма нищо срамно, но факт е, че няма да работи за промяна на човек. Дори да хвърлите всичките си сили в него и отчасти ще имате късмет.

По един или друг начин, но опитите да промените мъж или жена не водят до нищо добро.

„Трябва да съм по-добър от партньора“

Друг разрушителен вид любов е съперничеството. Често се случва двама души да не се опитват да намерят общ език и да изградят нещо заедно, но действат един срещу друг, за да докажат своята значимост и стойност. Разбира се, нищо добро не произтича от това и няма значение дали съперничеството е в опит да спечелите повече пари или в опит да бъдете по-добри за вашето дете.

Когато двама души вървят всеки по своя път и дори зависят от приятното усещане, че са по-добри от половинката си, тогава за здрава любов не може да се говори. Това може да се изрази и в постоянни спорове и неспособност да се правят отстъпки един на друг.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес