Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 вида дрехи, които винаги трябва да сгъвате и 7, които да закачите

20 октомври 2024, 06:00 часа

Много хора обичат спретнати рафтове и искат да имат идеално организиран гардероб, където всичко е подредено и красиво окачено. Това е чудесно, но понякога най-важното се забравя. Какво точно да закача и какво да сгъвам? Отговорът не винаги е очевиден, затова сме съставили просто ръководство.

 

7 дрехи, които е по-добре да закачите

Още: Защо ви е омекотител за тъкани и какво ще се случи, ако не го използвате?

·       Рокли

Почти всички рокли имат пришити тънки презрамки, които се намират от вътрешната страна на раменния шев, обикновено между деколтето и извивката. Примките са измислени, за да предотвратят изплъзването на роклите от закачалките. Прехвърлете ремъците през горната част на закачалката или ги кръстосайте през куката и артикулът няма да падне.

·       Леки пуловери и жилетки

Пуловерите и жилетките също могат да бъдат окачени в гардероба. Гравитацията обаче може да бъде проблем и с течение на времето плетените изделия могат да се разтеглят по ръкавите и раменете. В този случай закачете пуловера сгънат на долната лента на закачалка за панталон или го сгънете наполовина в талията и го метнете през куката.

Още: 4 категории дрехи, на които трябва да обърнете внимание при всяка разпродажба

·       Блузи

Когато закачате блузи, не забравяйте да закопчаете горното копче, за да запазите формата на яката. Ако блузата ви няма яка, гледайте да не разтегнете случайно деколтето.

Ако блузата не стои на закачалката, можете да вземете обикновени домакински ластици и да стегнете краищата на закачалката с тях, като ги увиете няколко пъти.

·       Панталони

Още: Свитите дрехи не са проблем: Върнете ги към нормален размер с този трик

Закачете панталоните си на закачалки за пола с щипки.

·       Якета и палта

Сака, пухени якета, палта и спортни връхни дрехи, разбира се, трябва да бъдат окачени на закачалка.

·       Поли

Полите също често имат ленти, зашити в тях, за да помогнат за фиксиране на дрехата. Специалните закачалки за поли обикновено имат щипки, но ако нямате, можете да използвате обикновена тънка закачалка и комплект пластмасови щипки за пране.

·       Шалове

Най-добрият начин да запазите шал или носна кърпа, без да се намачкате, е също да ги закачите. Много организатори хора имат любим лайфхак. Като държачи за шалове използват халки за завеси за душ, които се поставят на закачалка, а след това в нея се вкарват шалове и носни кърпички.

 

4 дрехи, които трябва да сгънете

Всичко плетено, меко и лесно деформирано е най-добре да се постави на рафтове. И за да спестите място, използвайте метода за вертикално съхранение.

·       Тениски

Не е нужно да подреждате тениските една върху друга на пластове, тъй като те заемат повече място. Опитайте известния метод за вертикално съхранение.

·       Плътен трикотаж

Ако гардеробът има дълбоки, отворени рафтове, ще бъде по-удобно да ги разделите. Монтирайте няколко прости прегради за гардероб, за да улесните съхранението на сгънати дрехи. Не подреждайте рафтовете твърде високо. Оптимално е да сгънете 4-5 неща.

·       Ежедневни панталони

Можете да сгъвате дънки, кадифе, джогинг, клинове и спортни панталони. За разлика от класическите панталони, ежедневните крачоли са сгънати не по „ръбовете“, а по шевовете.

·       Вечерни рокли и дрехи с декорации

По-удобно е да поставите вечерни рокли със сложни форми, блузи с декорации и други скъпи тоалети в отделни кутии, облицовани с тишу хартия, която ще предпази от влага и прах.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес