Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 най-безполезни неща, които държите вкъщи от години

20 май 2024, 12:25 часа

Често ние самите не забелязваме как огромно количество напълно ненужни неща се натрупват в къщата. Междувременно „разчистването“ помага не само да погледнете дома си по нов начин, но и да извършите един вид умствено рестартиране. Ако решите да се отървете от ненужните неща, ще ви кажем с какво трябва да започнете.

Старо бельо

Дори и да сте единственият човек, който вижда какво носите под дрехите си, не трябва да носите и съхранявате едно и също носено бельо с години. Прегледайте чекмеджетата си с бикини и сутиени и честно отговорете на въпроса си – от кои е крайно време да се отървете.

Празни кутии

Понякога по някаква причина съхраняваме празни кутии от оборудване или обувки за дълго време. Но ако няма да се местите в близко бъдеще и да използвате кутии за транспортиране на неща, по-добре е да ги рециклирате (или просто да ги изхвърлите).

Ненужни дрехи и обувки

Говорим за онези неща, които стоят бездействащи в килера повече от сезон. Може би размерът вече не ви подхожда, може би няма къде да излезете в тази пищна вечерна рокля или може би просто вече не ви харесва това нещо. Всичко това са разумни причини да се отървете от дрехите или обувките. Ако нещата са в добро състояние, продайте ги или ги дарете за благотворителност; ако не, просто ги изхвърлете или ги рециклирайте.

6 неща, които незабавно да изхвърлим от дома си

Ненужни декорации

Декорациите, които са били оставени непокътнати дълго време, също са кандидати за премахване от вашия апартамент. По-добре е да ги дадете на приятел или да ги пуснете за продажба.

Кабели и калъфи от стари телефони

Друг необясним навик (след празните кутии) е да съхранявате стари зарядни и калъфи за телефони, които вече не използвате. Признайте, че всичко това никога повече няма да ви бъде полезно и смело изхвърлете кабелите в боклука.

Хартиени отпадъци

Стари бележки, гаранционни чекове, договори, които вече не са необходими - всичко това понякога се съхранява от хората с десетилетия. По-добре е да съберете хартиите в чанта и да ги изпратите след старите зарядни устройства.

Козметика и лекарства с изтекъл срок на годност

Отделен (и необходим) елемент при „разчистването“ е да прегледате кутиите с козметика и лекарства и да проверите всеки продукт за срока на годност. Бурканите и таблетките с изтекъл срок на годност отиват направо в кофата за боклук.

Счупени (или нежелани) играчки

Ако имате деца в къщата, трябва внимателно да сортирате кутиите с играчки. Незабавно се отървете от счупените, а след това се отървете от тези, които детето ви отдавна е надраснало и/или изоставило. Ако намерите време да занесете ненужните играчки в най-близкия дом за сираци, ще свършите много добра работа.

Вещи и предмети у дома, от които трябва НЕЗАБВНО да се отървете

Повредени съдове

Чаши и чинии с пукнатини също трябва да се изхвърлят. В допълнение към факта, че повредените съдове са грозни, те също са вредни за здравето (пукнатините могат да отделят токсични вещества).

Чорапи без чифт

Колкото и да обожавате конкретен чифт чорапи, ръкавици или обеци, няма смисъл да ги пазите, ако един елемент от чифта е изгубен.

Безинтересни книги

Домашната библиотека е не само склад за знания, но и прахоуловител. Прегледайте книгите и решете кои със сигурност няма да прочетете отново. И след това ги дайте на приятели, продайте ги или ги занесете на място, на което да ги размените с други, по-интересни.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес