Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11 мита при бременността, в които хората все още сляпо вярват

08 септември 2021, 17:00 часа

Мит 1: Бъдещите майки е нужно да ядат два пъти повече.

Абсолютен мит. Не го правете. Всъщност имате нужда само от около 200 допълнителни калории на ден.. И това предполага, че започвате бременността с нормално тегло.

Мит 2: Добре е да пиете по чаша вино, когато сте бременна.

Знаем, че препоръката по време на бременност е наистина да не консумирате алкохол. 

Мит 3: Коремът ви разкрива пола на бебето.

Със сигурност чуваме пациенти, които идват да ни видят и някой им е казал, че могат да разберат дали носите син или дъщеря въз основа на това как изглежда коремът на жената. Няма абсолютно никакви доказателства, че формата на корема ви може да ни каже такъв тип информация.

Мит 4: Какаовото масло предотвратява появата на стрии.

Въпреки че какаовото масло е нещо, което много пациенти обичат да използват, нямаме доказателства, че то или нещо друго, което можем да препоръчаме, ще предотврати появата на стрии.

Мит 5: Можете да предадете настинка на развиващото се бебе.

Вашето бебе няма да настине. Въпреки че бебето ви може да се разболее, ако получите нещо като грип, заради което е добре да се ваксинирате срещу грип.

Мит 6: Това, което ядете по време на бременност, може да повлияе на небцето на бебето.

Това, което ядете по време на бременност, е важно, тъй като то по някакъв начин дава начало на вашето бебе по отношение на цялостното му хранене и добро здраве. Но това вероятно няма да промени небцето на бебето.

Мит 7: Бъдещите майки не трябва да пият кафе.

Можете да пиете кафе. Това е мястото, където умереността е най -важното. През първия триместър прекомерното количество кафе е свързано с по -висок риск от спонтанен аборт. След като този първи триместър приключи, трябва ли да полудеете с кафето? Вероятно не. Но това няма да навреди на нищо.

Мит 8: Бременните жени не е добре да ядат хот -дог.

Мисля, че притесненията за хот -дога са няколко. Искате да се уверите, че са добре приготвени, за да избегнете риска от инфекция. Доказателствата сочат, че освен ако не ядете наистина прекомерни количества хот -дог, вероятно е добре да се насладите поне на един.

Мит 9: Бременната жена не трябва да ядат пушена сьомга.

Можете да ядете пушена сьомга, ако ви харесва. По-добре избягвайте прекаляването с риба тон, тъй като може да съдържа повече живак.

Мит 10: Бременните жени не трябва да галят котки.

Би било ужасно, ако всички бременни жени по света не могат да погалят домашните си любимци, котките си. Изключително рядко в жените да влизат в контакт с токсоплазмоза.

Мит 11: Жени, носещи бебе не трябва да летят.

Тотален мит, качете се на самолета, приятно прекарване. Но трябва да се хидратирате, преди да тръгнете. Трябва да ставате и да се разхождате на всеки час.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес