Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

103-годишна жена, работила цял живот като лекар, разкри тайните на дълголетието си

15 юли 2024, 13:33 часа

Гладис Макгари от Великобритания наскоро отпразнува своя 103-ти рожден ден. Жената цял живот е работила като лекар, искрено обича професията си, но отдавна се е пенсионирала. Въпреки напредналата си възраст Гладис все още води активен начин на живот, общува много и дори написа книга, в която сподели тайните си за дълголетие.

Всеки може да доживее до дълбока старост и да се чувства страхотно. Основното е да се наслаждавате на всеки ден, на всеки момент, да живеете в настоящето и да сте благодарни на съдбата за всичко.

Столетницата сподели своите навици и житейски принципи. Тя е сигурна, че благодарение на тях е успяла да запази яснотата на ума и любовта към живота.

Дълголетие - учени разкриха 2 признака при хората над 65 години, които го издават

Намерете своята цел и я следвайте стриктно

Всеки човек трябва да има свой смисъл в живота, своя радост, нещо, което непрекъснато го зарежда с енергия. Затова хората просто трябва да правят това, което обичат  - това е единственият начин да се реализират напълно и да се наслаждават на всеки ден.

Всеки трябва да идентифицира своя източник на вдъхновение. Източникът на вдъхновение трябва да се превърне в професия - всеки човек трябва да е луд по работата си.

Движете се много

Неподвижността допринася за напрежението, което ограничава нашето кръвообращение, храносмилане и нервна система. За тялото ви е по-трудно да си набави хранителните вещества, от които се нуждае.

Следователно, човек трябва да ходи много, да спортува, да се движи - всяка физическа активност ще свърши работа.

Лекар разкри 5 храни за дълголетие, които той яде всеки ден

Работете върху самочувствието

Често хората се съмняват в себе си, постоянно критикуват и не приемат тялото си. Всичко това може да се нарече пълна неприязън към себе си.

Всеки от нас има своя житейски опит, всички сме уникални и единствени по рода си! Как да не обичаш себе си? Опитайте се да благодарите повече на себе си за всякакви малки неща, хвалете и не се обиждайте.

Постоянно общувайте и създавайте нови запознанства

Човекът е социално същество, той се нуждае от компания на всяка възраст. Дълголетният лекар все още има много приятели и роднини, жената постоянно поддържа връзка с тях, ходи на срещи и говори по телефона.

Прекарвайте време с любимите си хора, намерете клуб с подобни интереси, започнете да се занимавате с някакво хоби - тогава гарантирано ще създадете нови запознанства.

Гледайте позитивно на живота

Всеки човек има трудни моменти и 103-годишната столетничка не прави изключение от правилото. Тя се стреми никога да не се обезсърчава, а внимателно да анализира ситуацията и да си извлича поука от нея, за да не повтаря грешки в бъдеще.

Разумно изразходвайте енергията си

Щом започнем да се отдалечаваме от живота, животът ще започне да се отдалечава от нас. Затова е необходимо разумно да разпределите силите си.

Гладис се опитва да инвестира колкото е възможно повече в тези области, които наистина ѝ носят радост. В същото време жената никога не забравя за правилната почивка - без нея дори любимото й занимание престава да носи удоволствие.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес