Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 съвета как да спасите НЕВЪРВЯЩ брак или любовна връзка

30 юли 2021, 12:10 часа

Когато двама души са заедно дълго време, често пъти отношенията им изпадат в криза. От нас зависи дали тази криза ще бъде краткотрайна или ще се задълбочи. Често пъти с течение на времето между двойката започва да се появява отчужденост и скованост. Често пъти се стига до конфликти и неразбирателства, които могат да разклатят връзката или брака.

Има ли начин да поправим това положение? Ще ви дадем 10 съвета, с които да подобрите вашия брак или любовна връзка.

1. Сложете картите на масата

Признайте на своята половинка, че нещата не вървят. Без значение каква е причината или повода за това. Добре е проблемите да се обсъждат и да се намери причината, поради която се е стигнало дотук. Предложете метод да излезете от тази ситуация, без да се налага да се разделяте. Двамата обсъдете и го решете, без да търсите вина един в друг.

2. Кратка раздяла

Една кратка раздяла може да освежи вашата връзка. Ако останете за малко време сами, вие ще осмислите къде грешите и ще се постараете да коригирате поведението си. Важи както за мъжа, така и за жената. Това ще е тест и дали половинката ви липсва и ще осъзнаете дали имате чувства към нея.

3. Върнете мислено времето назад

Спомнете си първите моменти от връзката ви. Мислете си за вашата любов, за това какво сте намерили в другия, какво ви е накарало да бъдете заедно. Преоткрийте положителните качества в своята любов.

4. Върнете малките жестове на любов

Ако сте мъж зарадвайте любимата си жена с някой хубав букет или някое бижу като подарък. Ей така, без повод. А ако сте жена, намерете начин да накарате мъжа си да се чувства добре, подарете му ваучер за някой негов любим спорт, купете му билет за концерт.

Пишете си по-често, когато не можете да сте заедно и сте заети. Това ще ви сплоти и ще ви даде нов тласък в любовта.

5. Смейте се повече

Ако половинката не е на кеф и ви прави жлъчни забележки, опитайте се да я разсмеете, като обърнете разговора в шеговит стил. Това ще потуши напрежението, а вие ще се почувствате много по-добре.

6. Мерете си приказките

Спрете да се държите грубо с най-близките си хора, в това число и вашата половинка. Решете споровете по начин, по който ще го решите с някой колега или приятел. Бъдете по-сдържани и внимавайте с какви думи говорите. Контролирайте гласа си - не трябва да бъде твърде силен или заповеднически. Жестовете също са важни, затова имайте едно наум дали са правилните в конкретната ситуация.

7. Сменете обстановката

Използвайте всеки почивен ден да отидете на интересно място и да смените обичайната обстановка. Нямате оправдание да си седите у дома, особено ако е почивен ден и времето навън е хубаво. Планирайте някоя разходка, екскурзия, посещение на културно мероприятие. Това ще ви ободри и ще се почувствате щастливи, че сте заедно на някои различно от дома място.

8. Планирайте

Намерете вашата обща цел и планирайте съвместно бъдещето. Споделете вашите идеи и ги следвайте неотлъчно, докато те се реализират. Важното е да гледате в една и съща посока.

9. Бъдете единодушни и премете вашите различия

Няма хора, които да мисля съвсем еднакво. Правете повече компромиси един към друг. Ако единият от вас обича едно, а другият друго - уважавайте неговите предпочитания и не му се сърдете. Бъдете единодушни по най-важните въпроси, това е достатъчно, за да запазите добрите отношения и хармонията помежду си.

10. Не поглеждайте назад с негативизъм

Затворете проблемите, възникнали между вас в миналото. Гледайте напред и не се връщайте към лошите неща. Ако проблемите започнат да се повтарят, сетете се как сте се справили с тях преди време. Така ще улесните живота си заедно и няма да изпадате в същата неприятна ситуация.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес