Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 неща, които да правим вкъщи по време на Коронавирус

19 март 2020, 10:30 часа
Реклама

Тъй като все повече и повече хора работят и учат от вкъщи и като цяло прекарват времето си между стените, остава въпросът: Какво да правя, за да не ми е скучно?

Не се притеснявайте, имаме няколко предложения за неща, които може да правите, за да минава времето по-интересно, докато отмине пандемията.

Какво да правим вкъщи?

1. Тренирайте

Заради извънредното положение фитнес залите у нас затвориха, като така отвориха възможност пред всички нас за домашни тренировки.

В каналите за видеосподеляне има множество клипчета с тренировки с различен интензитет, в зависимост от вашата форма. Възползвайте се!

2. Спете

Получаването на препоръчителните 8 часа сън на денонощие може да бъде трудно в напрегнатото ежедневие между работа, училище, деца и всичко друго, което животът ви хвърля. Това, че сте у дома ви позволява да се наспите и да вземете онези пропуснати часове сън, които губихте в път за работа, училище или поради друга причина.

3. Гответе

Грабнете тигана и включете котлона, за да сготвите нещо наистина вкусно! Сега е идеалното време да изпробвате онези рецепти, до които не сте имали време да стигнете, а това е добър начин да съберете семейството на масата или да се разсеете малко.

В рецепта на деня има изобилие от наши предложения, които си заслужава да изпробвате, докато прекарвате времето си вкъщи.

4. Дишайте чист въздух

Излезте навън и се насладете на чист въздух!

Важно е да поддържате безопасно разстояние от поне 2 метра, ако ходите с приятел или се разминавате с непознати хора, но не позволявайте това да ви спре да циркулира кръвта ви и да се насладите на разходката.  

5. Гледайте филми

Сега е моментът да изгледате всички номинирани за награда "Оскар" филми. Или пък най-накрая да видите сериалите, който приятели ви препоръчват от месеци, но все нямате време за тях. Хубав филм с любим човек е гаранция за приятно прекарана вечер.

6. Занимавайте се с изкуство и занаяти

Това е насочено и към децата. Танцувайте, рисувайте, шийте, плетете. Има толкова много неща, които може да пробвате да правите вкъщи без да се притеснявате от неуспех. Не се знае откъде ще изскочи талантът ви...

7. Пролетно почистване

на 20 март е официалното начало на пролетта, което означава, че едно пролетно почистване никога не е лош вариант! Почистете дома си и със сигурност ще се почуствате по-добре. Почистете гаража, мазето или тавана - все места, които отдавна се нуждаят от това.

8. Играйте настолни игри

Има толкова много различни игри, които не сте подозирали колко интересни са. Освен това те ще тренират мозъка ви, ще ви държат в кондиция. Препоръчваме ви също така пъзели, карти, мозайки, судоку, скрабъл!

9. Научете нов език

Независимо дали знаете английски, испански, френски или немски, никога няма лош момент да научите нов език!

Има много сайтове и приложения като Duolingo, Memrise, OpenCulture и Babble, които предлагат онлайн ресурси и инструменти за изучаване на нови езици безплатно.

10. Четете

Ако досега сте се оправдавали, че не четете достатъчно, защото нямете време - сега е моментът да започнете да го правите! Книгите са богатство и прозорец към света, а какво по-хубаво от неделен ден вкъщи с любимите книги.

Автор : Александър Коларов

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес