Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Все едно е претърпяла ПТП": Прокуратурата спря освобождаването на Биляна Петрова от затвора

11 юли 2024, 16:07 часа • 2178 прочитания

Прокуратурата е спряла излизането от затвора на потрошената бивша заместник-кметица на столичния район "Младост" Биляна Петрова. Тя излежава присъда от 5 години затвор за корупция в Сливенския затвор. Това става ясно от пост на страницата ѝ във Facebook.

"Става дума за дело от миналата сряда, в което Биляна поиска предсрочно условно освобождаване. Затворът и съдията, дават положително становище и съдът излиза с решение Биляна да бъде предсрочно условно освободена. Единствено прокурорът е против и обжалва решението на съда в 7 дневния срок, т.е вчера", пише в него.

"Все едно е претърпяла ПТП"

В публикацията на страницата ѝ се твърди, че Биляна Петрова е с натрошени кости в областта на таза и гръбначния стълб, получени в затвора. Още: Здравето на Иванчева се влошава, съдът не се трогва: Позиция на "Зелен Младост" (ВИДЕА и СНИМКИ)

"На въпросът как става това, институциите мълчат. Защо прокурорът не разследва това престъпление? Как влизаш в затвора със здрави кости, участваш в спортни инициативи и в следващ момент започваш да се трошиш или както е описал състоянието ѝ един от докторите-специалисти, прегледали Биляна в София "натрошена е все едно е претърпяла ПТП", отбелязва още авторът на поста. 

Той предупреждава, че "едно леко бутване или спъване ще я инвалидизира на 100%, за което са предупредили докторите".

 

Името на прокурора, противопоставил се на освобождаването на Биляна Петрова, не е посочено в поста. Качена е нейна снимка, на която се вижда, че тя е с бастун, а кръстът ѝ е стегнат с колан. Още: Биляна Петрова се нуждае от лечение в болница, но я връщат в затвора в Сливен, алармира Иванчева

Прокурорът "е палач, а не блюстител на закона, не смее да разследва кой причини на Биляна счупванията в затвора, по чия некомпетентност и немърливост тя е изпаднала в това състояние", е посочено в поста. 

Предисторията

Петрова беше заместник на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Двете, заедно с Петко Дюлгеров, бяха подсъдими за подкуп, искан от строителния предприемач Александър Ваклин. Тримата бяха задържани при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 г

Присъдата на Петрова бе пет години затвор, 10 000 глоба и лишаване от право да заема длъжност за шест години. Остатъкът от присъдата на Петрова е година и 25 дни. В Сливенския затвор досега е изтърпяла наказание от една година и седем месеца "лишаване от свобода", две години и 29 дни е прекарала в ареста.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес