Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трима нападнаха полицаи в добричко село, униформени използваха електрошок

22 август 2024, 14:25 часа • 1299 прочитания

Полицаи използваха електрошок при задържането на трима души след нападение срещу униформените. Един от полицаите е с лека телесна повреда след нападението.

Как се стига до инцидента?

Инцидентът стана в село Ловчанци около 19:30 часа. Полицейски автопатрул се опитал да извърши спонтанна проверка на автомобил. Колата е била управлявана от 49-годишен мъж, който е отказал да представи документи и възниква скандал.

ОЩЕ: Мъж се опита да обере златарско ателие, използва електрошок

Жена, намираща се в същия автомобил, слиза от колата и започнала да удря един от полицаите с дървена пръчка, при което наранява ръката му.

49-годишният мъж също продължава да оказва съпротива на полицейските органи, като е подпомогнат и от насъбралата се тълпа.

След неколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицаите изважда електрошок и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвежда два заряда, уточниха от полицията в Добрич.

Мъжът и жената са задържани от полицията, а малко по-късно е задържан и 24-годишен мъж, който заснема инцидента и използва обидни думи срещу полицаите.

Срещу жената ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда на полицай по хулигански подбуди. На автора на видеото обвинението ще бъде за хулиганство с особена дързост и цинизъм. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес