Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът върна на прокуратурата скандала "Извини се бе" (ВИДЕО)

14 март 2016, 12:02 часа • 2637 прочитания

Софийският градски съд (СГС) отказа да приеме споразумението между лидера на “Атака” Волен Сидеров и прокуратурата за скандала пред Народното събрание, станал в първия ден на кабинета “Орешарски”. Тогава атакистът многократно повтори фразата “Извини се бе” на репортер на телевизия СКАТ, която е собственост на лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Според съда споразумението не отговаря на предвидените в Наказателния кодекс наказания, а именно затвор до 5 години за хулиганство и до 3 години за лека телесна повреда. Съдията върна случая на Софийска градска прокуратура.

Actualno.com припомня, че през 2013 година в София, до сградата на Народното събрание, около 12:00 часа възникна конфликт между Волен Сидеров и журналист от телевизия СКАТ.

Сидеров отправи обиди и заплахи по отношение на журналиста, хвана ръцете му и буташе микрофона му, настоявайки за извинение за думи на собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Събраните доказателства сочат, че е налице хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

По-рано днес СГС одобри споразумението за случая в НАТФИЗ.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров и дясната му ръка Десислав Чуколов ще трябва да плащат по 13% от месечната си заплата на държавата заради нахлуването в НАТФИЗ във вечерта на изборите, реши Софийски градски съд (СГС).

Месечната им заплата като депутати е 2436 лв., което означава, че ще трябва да превеждат на държавата около 316 лв. Сидеров ще плаща глобата 9 месеца, а Чуколов половин година.

До присъдата се стигна, след като двамата се признаха за виновни през миналата седмица. Наказанието включва още срещи с пробационен служител и регистрация по настоящ адрес.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес