Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът остави в ареста майката, обвинена заедно с дъщеря си за убийството на Пейо Пеев

13 май 2024, 18:04 часа • 1024 прочитания

Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев, станало през януари.

Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

В началото на съдебното заседание адвокатът на Трифонова заяви, че тя е в лошо здравословно състояние. Затова поиска да ѝ бъде изготвена нова медицинска експертиза. Още: Сестрата на убития Пейо Пеев: Страхуваме се за физическата сигурност на децата, ако се видят с майката

Пак според адвоката, в рамките на ареста, Трифонова е станала жертва на психически тормоз. 

Прокурорът по делото Виолета Желева заяви, че няма причина да се прави нова епикриза, тъй като Трифонова скоро е била под лекарско наблюдение.

"Невинна съм"

Трифонова каза през сълзи, че не е участвала в убийството и е невинна.

"В деня на убийството разхождах кучето си. С мен беше съседка. 30 часа бяха задържана без адвокат. Слушах крясъците на дъщеря ми. Заплашваха ме, че тя ще бъде убита. Четири месеца съм в ареста и с мен не се провеждат никакви действия. Страдам от епилепсия, астма и сърдечно-съдово заболяване", каза Трифонова. Още: Домашен арест за Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Прокуратурата заяви, че има достатъчно доказателства за това, че Трифонова е участвала в убийството на Пейо Пеев.

Разследвснето върви много интензивно. Назначена е още една експертиза.

Съдът се мотивира, че има данни, според които може да се направи предположение, че Трифонова е извършила това, за което е обвинена. Освен това, може да се смята, че ако е на свобода, тя може да извърши престъпление.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес