Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Протестът ни не е политически, искаме спокойствие": Говори синдикат в МВР

13 август 2024, 08:13 часа • 725 прочитания

Колегите искат спокойствие и политическата интервенция да спре. Това каза в сутрешния блок на бТВ Илия Кузманов, зам.-председател на УС на СФСМВР. 

Припомняме, че в понеделник униформени и цивилни служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) се събраха на протест до сградата на Народното събрание, където те изразиха своята подкрепа към Калин Стоянов. 

"Ние все пак сме граждани на тази държава и като такива имаме мнение по въпроса. Те искат същото, към което се стремим и ние - спокойствие. Спокойствието в системата е задължително, а атаката срещу нея е много груба", заяви Кузманов. Той коментира и твърденията, че протестът е организиран от Калин Стоянов, като каза, че до синдикатите не са достигнали такива сведения. 

Министри или царе?

Кузманов подчерта, че от синдиката много ясно са заявили пред служебния премиер Димитър Главчев, че подкрепят начина, по който се ръководи министерството.

"На нас някак си ни се падат министри, които се изявяват като царе, а изискванията към нас като към поданици", коментира Кузманов. 

Той даде пример с мигрантската криза, започнала през 2012 г. "От тогава съставът на МВР е подложен на страшно напрежение. През цялото време ние искахме увеличение на щата на "Гранична полиция", за да не се налага квартални инспектори, включително директори да бъдат командировани на границата. Това се случи сега - тази година най-после щатът беше увеличен с 1200 човека. 12 години никой не реши този въпрос", посочи Кузманов. ОЩЕ: "Един истински професионалист": Служители на МВР застанаха зад Калин Стоянов

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес