Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата във Варна пое случая с пострадалото дете, пило бутилиран сок

27 февруари 2023, 13:41 часа • 5638 прочитания

Районна прокуратура – Варна започна досъдебно производство във връзка със случая на 8-годишното дете, което пострада след консумация на бутилиран плодов сок в хотел в Златни пясъци. Родителите му твърдят, че е с вътрешни изгаряния, след като е пило от напитката.

Инцидентът e възникнал на 11 февруари 2023 г. Момичето закупило плодова напитка, отворило я пред родителите си и след като пило от нея, почувствало неразположение.

Било отведено в болнично заведение, където е лекувано в продължителен период от време. Здравословното състояние на детето при изписването му било добро.

След постъпилия сигнал по случая е образувано разследване за изясняване на фактите и обстоятелствата около инцидента, съобщиха от Районната прокуратура в морската столица. Назначена е съдебно-химична експертиза, чийто резултат се очаква. След това ще бъде изготвена и съдебно-медицинска експертиза.

Цялото количество плодови сокове, налично в хотела в момента на инцидента, е иззето и предадено на разследващите.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна. Уведомена е Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), която също извършва проверка на случая според компетенциите си.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес