Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокуратурата: Пистолетът, с който е простреляно дете от сина на депутат, е бил оставен на пейка

13 май 2024, 07:27 часа • 11069 прочитания

Пистолетът, с който е простреляно дете от сина на депутат, е бил оставен на пейка. Това съобщи районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов по време на брифинг.

Припомняме, че по време на празник в Арбанаси синът на Явор Божанков намира пистолет и мислейки го за играчка прострелва свой връстник в крака. 

"Сигналът е подаден от "Спешна помощ" около 13.30-14.00 ч. на обяд. При провеждане на това семейно събиране на приятели, оръжието е било оставено на място, където може да има достъп на деца. Детето го е взело и е произвело изстрел", заяви още прокурорът.

От прокуратурата щее сигнализират Агенция "Закрила на детето". ОЩЕ: Прокуратурата се зае със случая с простреляното дете в Арбанаси

На кого ще повдигнат обвинение?

Шабов обяви, че собственикът на оръжието ще бъде привлечен към наказателна отговорност, като уточни, че законът предвижда лишаване от свобода между 3 и 10 години. 

Районинят прокурор каза още, че собственикът на оръжието все още не е давал обяснения. Той обаче не потвърди пред медиите, че става въпрос за Димитър Бонзов. ОЩЕ: Няма опасност за живота на простреляното дете в Арбанаси

ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес