Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пребиха до смърт таксиметров шофьор заради спор за еднопосочна улица

09 октомври 2022, 00:12 часа • 17944 прочитания

34-годишен таксиметров шофьор е починал след скандал на пътя и последвал бой в София, съобщава BG On Air. Таксиметровият шофьор е баща на три деца.

Убийството е станало привечер в събота (8 октомври) в квартал "Разсадника". Причината изглежда е бил спор относно движение в еднопосочна улица, но още не е изяснено кой започва препирнята (бел. ред. - впоследствие свидетели заявиха, че таксиметровият шофьор е карал в нарушение на пътния знак за еднопосочно движение). Спорът се превърнал в караница, караницата се превърнал в побой, завършил фатално.

"Бият го четирима с изключителна агресия, един от тях го удря толкова жестоко, че той пада на земята и получава кръвоизлив, умира на земята. Това е жестоко, агресивно убийство, защото като е паднал на земята са продължили да го бият", каза Борислав, който познава жертвата.

Има обаче и твърдения, че нападнатият е починал от инфаркт - тепърва трябва да се изяснява, вероятно с аутопсия.

Според свидетели, часове наред тялото на убития лежало на улицата и нямало представител на "Съдебна медицина", за да се погрижи за него.

"Нормално ли е да имаме такава агресия и такова отношение в България? Чакаме от 4 часа "Съдебна медицина". Те са го извадили от колата и са го налагали. Опитал се е да премести колата да не пречи, звъннал е на брат си да му каже: Ела брат ми, пребиха ме от бой", разказа сестрата на шофьора.

Побойниците са били четирима, само един от тях е задържан, казват близките на жертвата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес