Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията преследва бус с 18 мигранти по Подбалканския път, има ли задържани

10 юли 2024, 16:31 часа • 1914 прочитания

Бус с мигранти е спрян от полицията на бензиностанция на Подбалканския път. Шофьорът му първоначално намалил скоростта, но след това форсирал с газ, за да избегне проверката.

Започнало преследване, при което бусът ударил единия от двата преследващи го полицейски автомобила. След около 2 километра в района на село Васил Левски бусът е спрян.

В него са пътували двама български граждани, а в задната му част е имало 18 сирийски граждани, незаконно преминали на територията на страната.

Още: Мъж захапа полицай за пръста в Благоевград

Трима от чужденците са малолетни, а 8 са непълнолетни. Двамата български граждани са задържани. Установено е, че единият от тях е осъждан 25 пъти, като последното си наказание е изтърпял през 2023 г.

За втори случай с бежанци, съобщи кметът на садовското село Катуница Красимир Юруков. След полицейско преследване два автомобила с румънска регистрация успели да се измъкнат.

Колите били намерени по-късно, изоставени край гробището на Катуница. Шофьорите не са открити, евентуалните мигранти също. Няма пострадали при инцидента, съобщи БНР.

Полицията хвана двама мъже, убивали коне в Разлог

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес