Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Пожарникарите рискуваха живота си": Шефът на пожарната за огъня в Хасковско

15 юли 2024, 07:56 часа • 603 прочитания

При тези пожари в Хасковско, колегите не само от пожарната, но и от всички останали институции, буквално рискуваха живота си. Това каза главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в сутрешния блок на бТВ. 

"Невъзможно е  един пожар да бъде овладян от пожарникарите, когато пристига с висока скорост под напора на вятъра. Дори да са пожарникарите да тръгнат срещу тази преграда, те няма как да спасят, каквото и да било", категоричен бе главен комисар Джартов. ОЩЕ: С десетки заходи и тонове вода: Вертолети на ВВС гасят пожари из цялата страна (ОБОБЩЕНИЕ)

Евакуацията

"Към момента няма нито опасност за населени места, нито необходимост от евакуация. Когато възникнат такива пожари, нашата първа задача е да защитим населените места", уточни той. 

Достатъчна ли е техниката?

Главен комисар Дартов уточни, че се използват всички ресурси.

"Имаме достатъчно техника. В Хасковска област предварително бяхме дислоцирали автомобили от друга област. След като пожарът се разви на голяма площ, включително и вчера, пренасочвахме от още области", каза Дартов. ОЩЕ: Свирепите пожари продължават: Къщи и автомобили изгоряха в Хасковско

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес