Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставиха за постоянно в ареста обвиняемия за смъртта на детето в Мездра

11 януари 2021, 19:10 часа • 1698 прочитания

Най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", постанови районният съд в Мездра спрямо 38-годишния Димитър Й., жител на същия град. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 8-годишно дете, съобщиха от пресцентъра на окръжния съд във Враца.

На 8 януари, около 17 часа жена, която се прибирала от пазар, намира на улица “Сливница” в Мездра проснатото на асфалта безжизнено тяло на 8-годишно момче. Разпознала внука на лидера на партия “Рома” Тома Томов, който живее на съседната улица и веднага изтичала да съобщи на близките.

В обвинението срещу мъжа е посочено още, че той не е допускал и не е желаел смъртта на детето, но я е причинил вследствие неправилно съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си в Мездра. Мотивите, с които съдът е постановил най-тежката мярка за неотклонение, са да се осуети укриването на лицето или извършването на престъпление, както и да не се попречи на разследването с оглед характера и тежестта на обвинението срещу него, се допълва в съобщението.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес