Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Официално: Алексей Петров е бил с охрана по време на стрелбата

16 август 2023, 15:43 часа

МВР и прокуратурата дадоха първи брифинг за медиите след показното убийство на Алексей Петров в столичния квартал "Драгалевци".

Реклама

Полицейското присъствие около мястото е засилено. В столицата има въоръжени екипи на полицията на много места.

Трима охранители

Според разпространената от МВР информация трима охранители са придружавали Петров и жената, с която той се е разхождал на Витоша. Петров е застрелян в гориста местност, близо до пътека, част от негов редовен маршрут в планината.

Това стана ясно от кратка пресконференция на МВР и Софийската градска прокуратура от мястото на престъплението. Още: Бизнесът на Алексей Петров: С какво официално се занимаваше преди да бъде убит

Охранителите на Петров са разпитвани. Разпити ще бъдат проведени и на жената, която също е простреляна при нападението над бившата барета. В момента тя е в "Пирогов", където предстои да ѝ бъде направена операция.

"Разследващите все още издирват евентуални свидетели на покушението. Целият ресурс на СДВР е мобилизиран по случая. Все още няма работни версии за причините за убийството на Алексей Петров", каза началникът на столичната полиция Любомир Николов.

Убийството

По-рано днес беше съобщено, че бившата барета Алексей Петров е бил убит в София. По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал "Драгалевци", близо до неработещия лифт до Воденицата. Още: "#КОЙ ще разследва убийството": Първи реакции след смъртта на Алексей Петров (СНИМКИ)

От МВР потвърдиха, че в "Драгалевци" е имало стрелба. Уточнява се, че са били намерени мъртъв мъж и ранена жена. По-късно стана ясно, че тя е откарана в тежко състояние в болница "Пирогов". По информация на БНР Петров е застрелян с пушка.

НА ЖИВО: Убиха Алексей Петров

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес