Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ново обвинение за Семерджиев - открили амфетамин в колата му

13 юли 2022, 18:03 часа • 3467 прочитания

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Георги Семерджиев във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх", при която загинаха две жени - на 22 и на 26 г. То е за притежание на наркотици, съобщават bTV и Нова ТВ.

По тяхна информация - в колата на обвиняемия са открити амфетамини, които не са били в голямо количество, но попадат под ударите на закона. С това обвиненията срещу Семерджиев стават общо четири.

На 9 юли Софийска градска прокуратура обвини бившия футболист на Левски и Спортист Своге за извършване на ПТП-то на бул. „Черни връх“, предизвикало смърт, за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, както и за използване на официален неистински документ – шофьорска книжка.

По първото обвинение законът предвижда от 5 до 20 години затвор, заяви говорителят на СГП Христо Кръстев. Второто може да донесе на Семерджиев присъда от 1 до 3 години, а третото – до 8 г. зад решетките.

„Изобщо не знам защо съм тук, това е истината“, каза пред съда преди няколко дни Георги Семерджиев. „Няма за какво да се укривам. Не виждам причина. Всичко ми е легално, имам си бизнес. Просто бях отвлечен, това е истината“, твърдеше обвиняемият.

Както знаете, МВР сигнализира за редица нарушения на Семерджиев през годините - включително 8-месечна присъда за притежание на голямо количество наркотици, шофиране с фалшива швейцарска книжка (свидетелството му за управление на МПС е отнето още през 2005 г.) и инцидент от 11 юни, когато е бил хванат с наркотици, но е пуснат от служители на полицията. Извършва се проверка за съпричастност на полицаи към това да осигуряват чадър на бившия футболист.

От прокуратурата все още не са съобщили официално нищо за новото обвинение срещу Семерджиев.

ОЩЕ: Имало ли е чадър над Георги Семерджиев?

ОЩЕ: Прокуратурата проверява Симона Радева, разследват и КАТ за покровителство над Семерджиев

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес