Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР иззе стоки "менте" за близо 2 милиона лева

19 септември 2024, 16:21 часа • 572 прочитания

МВР иззе стоки с лого на защитени марки на стойност близо два милиона лева в специализирана операция във Варна.

Акцията е стартирала във вторник от служителите на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР Варна. Извършено е претърсване в складово помещение в града, което е продължило и през вчерашния ден, 18 септември. "В хода на процесуалните действия е иззето голямо количество стоки с лого на защитени марки - дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми, за които не са представени документи за произход", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общият брой на иззетите вещи е 11 837, на приблизителна 1,8 милиона лева. Иззети са също телефонни апарати, компютърни конфигурации и принтери за товарителници.

Още: Цех за производство на ментета разкриха в Хасково

Задържан е организаторът

Според данните по разследването контрабандната търговска дейност била осъществявана посредством страници в популярна социална мрежа, а стоките - доставяни чрез куриерска фирма.

В момент на подготовка на пратки с инкриминирани вещи е задържан организаторът на схемата – 35-годишен варненец, който е криминално проявен,

По случая е образувано досъдебно производство по чл.172б от Наказателния кодекс, което се води под надзора на Районна прокуратура – Варна.

Още: Луксозни ментета иззети на ГКПП “Капитан Андреево“

МВР проверява за пране на пари

"Предвид количеството на иззетите вещи и обема на осъществяваните търговски сделки, отдел „Икономическа полиция“ във Варна продължава оперативно-издирвателните действия по установяване на данни за контрабанда, идентифициране, анализ и оценка на паричните потоци от и към съпричастните към престъпната дейност физически и юридически лица, тяхното обкръжение и притежаваното имущество, в това число и данни за пране на пари", съобщиха от МВР.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес