Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Можело ли е малко дете, убито от баща си, да бъде спасено от таксиметров шофьор?

31 октомври 2018, 09:00 часа • 10414 прочитания

"Гледах да си спасим моя живот, не можеш да караш 1 час с пистолет опрян в главата, това си го виждал само по филмите". Това разказа таксиметровият шофьор, откарал вече печално известния Викторио Александров веднага след като той уби бившата си приятелка Дарина в столичния квартал "Надежда".

Съгласно версията на шофьора, Викторио се качил с дъщеричката си Никол в таксито и поискал да бъдат откарани в "Надежда". Но когато стигнали до края на "Надежда" шеста част, Викторио извадил пистолет и го заплашил.

Според думите на шофьора пред Нова телевизия, Викторио е искал да му остави дъщеричката си Никол, предложил му да го откара в някое РПУ. Таксиджията обаче отказал категорично: "Аз какво да правя дете на една годинка – нито мога да го гледам, нито да го кърмя". Друга идея на обвинения в двойно убийство мъж била Никол да бъде давана по пансиони.

Таксиметровият шофьор обяснява, че докато карал мъжа, минали покрай полиция на бул. "Цариградско шосе", като тогава таксиджията предупредил Викторио да мирува, за да не ги спрат. В репортажа на Нова телевизия обаче не беше зададен изрично въпрос дали е подал сигнал в МВР, кога е подал сигнал, тъй като според медийни публикации таксиджията е сигнализирал след като е оставил Викторио и Никол до Горни Богров.

Близък приятел на семейството – Ивайло Радев, оправда донякъде шофьора, като напомни под какъв стрес е бил той и че хората реагират различно. Не бих искал да го съдя – всеки, който е изпаднал в такава ситуация, не може да разсъждава трезво, каза Радев.

Явно е имало проблеми, но са си го таили, добави още Радев. Той сподели, че убитата Дарина е била притеснена да се забавлява при общи събирания, когато Викторио е бил с нея. Дарина е била притеснена да спи в последно време, родителите ѝ са я канили да дойде с малката дъщеричка.

Според експертна оценка на психолог, нищо чудно Викторио да е застрелял дъщеричката си, защото я е слушал много време да плаче, а детският плач е един от най-големите дразнители за човешката психика - малко след рева на лъва. Стана ясно и, че допреди няколко години е имало изследване за психологическа пригодност, през което е трябвало да мине всеки охранител. Сега се издава само бележка от психодиспансер, което е формалност.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес