Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лена Бориславова потвърди, че Делян Пеевски е в списъка на Петков (ВИДЕО)

09 февруари 2022, 15:10 часа • 14267 прочитания

Ще разкажа това, с което аз мога да допринеса като участник в този разговор, тъй като бях само свидетел. Не нося огромна папка с документи, каза началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова преди да влезе на разпит във Върховна касационна прокуратура (ВКС). Тя потвърди, че има публикации, свързани с лицето Делян Пеевски, но не назова други имена на политици. Лена повтори, че имената са ясни на всички.

"Предадени са различни медийни публикации, няма да влизам в режим на посочване на имена, за да не става повод за упреци. Знаете, че на няколко фронта има атаки срещу правителството, което възприемаме като индикатор, че сме на прав път и институциите да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по Конституция", каза Бориславова.

Тя нито потвърди, нито отрече в отговор на въпросите има ли в списъка депутати от опозицията и Бойко Борисов там ли е, или присъства само през чекмеджето си.

Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова получиха призовки да се явят днес във Върховната касационна прокуратура, за да дадат подробности за лица, които са в основата на икономическата и криминалната престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност от прокуратурата. Имената Петков съобщил на главния прокурор Иван Гешев при тяхна среща в края на миналата седмица.

По-рано днес във ВКС бе разпитан и премиерът Кирил Петков. Той внесе списък с 19 имена на хора, свързани според него и медиини публикации с престъпността и корупцията в България. На излизане Петков съобщи, че името на главния прокурор Иван Гешев не е в списъка.

Припомняме, че Бориславова също бе призована на разпит, тъй като тя присъства на разговора от миналия петък между премиера Кирил Петков и главния прокурор Иван Гешев. Именно по време на този разговор Петков посочи имена и прякори на хора, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност. Петков тогава зададе и въпроси по 9 конкретни теми, сред тях аферата "Мата Хари", разследванията след списъка "Магнитски", казусите "Барселонагейт" и "Осемте джуджета".

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес