Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекуваш рак с белина: Полицията в Смолян се сблъска с такъв случай

16 март 2023, 16:55 часа • 5124 прочитания

Белина като лекарство – този "подход" стана световноизвестен, когато ексамериканският президент Доналд Тръмп взе да разсъждава публично дали да не се приложи, за да се спре ковид панденията.

В случая с Тръмп не се стигна до намеса на полицията. В България обаче има случай, който леко прилича на "белината на Тръмп" и който вече е на вниманието на МВР в Смолян.

Става въпрос за сигнал от гражданин на Великобритания, който касае живееща в България англичанка. В сигнала се твърди, че въпросната англичанка, която е известна с поне 3 имена (Аманда Хийт, Аманда Мери Джейн Джуъл, Мериджейн Ариа), е инициатор на ужасно престъпление – продажба на фалшиви лекарства на онкоболни, които купуват с последна надежда се спасят. Подробна информация какво е правила Аманда има в специализиран блог, където се събира информация, включително сигнали и дори обещания за доставка на незаконни лекарства: Exposing Jewells Victims And Her Vile Behaviour

Персоната на Аманда е обект на внимание и в медии – например Irish Mirror. В материал там се разказва как в клиниката си в Карибите Аманда взема по 145 паунда на "процедура" - инжектиране на опасни субстанции. Според статията, тя е развивала "бизнеса си" и в Белиз, под по-различна форма - "лечение" със стволови клетки.

За дейността на Аманда в България стана публично известно още в средата на 2014 година: Английски хотел без регистрация в РЗИ "лекува" от рак край Смолян. В края на януари, 2023 година обаче 54-годишна англичанка, която по описание в бюлетина на смолянската полиция отговаря на Аманда, е задържана за притежаване на високорискови наркотични вещества. Actualno.com научи, че британски гражданин е видял информацията и е пратил допълнителни данни на полицията в Смолян коя е Аманда. Силите на реда ги разглеждат внимателно.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес