Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Квесторите на КТБ искат да харчат милиони месечно

17 декември 2014, 08:05 часа • 16193 прочитания

КТБ се управлява от квесторите. Отговарят ли те обаче на Закона за кредитните институции? Банката се сгромоляса под тяхно ръководство. Това коментира единият от адвокатите на Цветан Василев Менко Менков.

В ефира на ТВ7 той обясни, че те са поискали от съда да има бъде разрешено да харчат по 2,5 млн. лв. месечно. На въпрос за какво, юрисът отговори, че не знае - "за кафета, за охрана...". В допълнение защитникът на задържания в Сърбия банкер обяви, че квесторите не изпълняват задълженията си.

Като защита на тезата си той посочи факта, че към 30 юни банката е била в отлично състояние. За да бъде спасена тя, по думите на Менков, който се позова на интервю на подуправителя Цветан Гунев, са били необходими едни "смешни" 500 млн. лв. Това било много по-малка сума в сравнение с отпуснатите пари на ПИБ.

Адвокат Менков разкри интересен щрих около клиента си. Преди два месеца пристигнало искане той да бъде разпитан с видеовръзка от Сърбия. Прокуратурата обаче отговорила, че това е невъзможно, тъй като Василев не е обвиняем. В тази връзка защитникът попита защо тогава банкерът все още се издирва с червена бюлетина от Интерпол.

По повод делото за отнеманена лиценза на КТБ, той не спести критиките си към БНБ. Държанието на Централната банка било скандално, тъй като тя не пожелала да представи нито пълномощно, нито представител на власт.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес