Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръв за кръв: С нож е убит шофьорът на камиона, който сгази дете в село Прилеп

29 август 2023, 07:28 часа • 10188 прочитания

Порезна рана в левия крак е довела до смъртта на шофьора, който вчера смъртоносно удари дете на пътя край бургаското село Прилеп. Най-вероятно причината е кръвозагуба от тази рана с нож.

Понастоящем в ареста са три лица и се извършват експертизи. Надявам се още в рамките на днешният ден да установим конкретното лице, което е авторът на деянието. В ареста в момента са бащата, вуйчото и дядото. Това обясни бургаският окръжен прокурор Георги Чинев пред bTV.

6-годишно момче бе прегазено от товарен автомобил в района на село Прилеп, а водачът почина след саморазправа със семейството на детето. Вторият шофьор на тира пък е напуснал камиона след инцидента: Шофьор уби 6-годишно дете в района на село Прилеп, после го намериха мъртъв

От полицията обясниха, че хората са празнували семеен празник, а детето внезапно излиза на пътното платно.

Бащата, дядото и чичото на убитото в село Прилеп дете остават в ареста. За тях има данни, че са участвали в убийството на шофьора на камиона, блъснал детето, но все още не е ясно кой е конкретният извършител. Това стана ясно от думите на шефа на бургаската полиция комисар Емил Павлов.

"И тримата са съпричастни към смъртта на лицето, а кое точно е виновното лице, ще стане ясно след експертизите, които са назначени", каза Павлов в ефира на Нова тв.

От думите му стана ясно още, че един от тримата е осъждан. Става въпрос за дядото на жертвата. Работили са в дърводобива и не са местни жители на село Прилеп. Там било спокойно, но въпреки това ще има засилено полицейско присъствие, за да не се стига до напрежение.

Според свидетелските показания детето е излязло само на пътя, което е вероятната причина за смъртта му, а не превишена скорост. Посочено е още, че тримата мъже са употребили алкохол преди инцидента. Резултати от експертизите се очакват към 13:00-14:00 часа днес.

Наказанието, което виновният може да получи, е между 10 и 20 години, но санкцията ще бъде индивидуализирана с оглед на криминалното минало и виновността, обясни бургаският окръжен прокурор Георги Чинев.

ОЩЕ: "Крещяхме и в паниката нищо не знаем": Говори лелята на сгазеното дете от с. Прилеп

Проблемите с трафика през Прилеп

В селото няма напрежение, но трафикът е много интензивен. Отговорност трябва да се потърси от родителите - как са допуснали това малко дете да излезе на пътя, заяви кметът на село Прилеп Чани Стойчев. И припомни, че скоро е имало протест срещу движението в Според него трябва да се вземат мерки за интензивният трафик през селото. Той беше категоричен, че хората в селото са много недоволни от тежкия трафик, който минава през самото село.

Тече щателна полицейска проверка на адреси и шофьори в Община Сунгурларе

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес