Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кражба на 35 кг злато от Петьо Еврото и жена му: Край на случая

19 юни 2024, 19:00 часа
Реклама

Софийска градска прокуратура (СГП) е прекратила досъдебното производство срещу прокурор Дилян Деянов, което беше част от казуса "Осемте джуджета" и бившия шеф на Столичното следствие Петър Петров-Петьо Еврото. Това показва справка в електронната система за водените от прокуратурата дела.

Става въпрос за случая, при който Деянов беше заподозрян и обвинен, че е върнал 35 килограма злато (златни монети) на лице, на което по закон е нямало как да бъдат върнати. Сега излиза, че преписката по случая е прекратена - това беше установено първо от сайта за разследваща журналистика Bird.bg: Петьо Еврото, Любена Петрова и прокурор са обвинени за "Осемте джуджета"

Какво се случва с Еврото и бившата му съпруга?

И Петров, и съпругата му Любена също бяха обвинени - че на 23 март 2020 г. в София, в съучастие и с цел да набавят за себе си имотна облага, укрили чужди движими вещи, златни монети, за които знаели, че са придобити от другиго чрез длъжностно престъпление. След като преписката по случая вече е прекратена, тогава е логично, че и те няма да бъдат търсени повече от държавното обвинение специално за това.

Остава отворен въпросът дали заради повдигнатите обвинения Петров и бившата му съпруга ще съдят прокуратурата. В миналото такива случаи има един куп - за търсене на обезщетение поради нанесени вреди от неправилно обвинение.

Още: Поради липса на престъпление: Прекратиха делото срещу прокурор Сулев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес