Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гняв след мутренски бой: Млад пловдивчанин е жестоко пребит от охрани в дискотека (СНИМКИ)

01 август 2024, 15:25 часа • 2857 прочитания

Млад музикант от Пловдив твърди, че е бил пребит от охранители в дискотека в града на 28 юли около 05:00 часа сутринта, като са му нанесени множество удари по цялото тяло.

За инцидента сподели самият Филип Кръстев в своите профили в социалните мрежи, а публикациите предизвикаха огромна обществена реакция и недоволството на хиляди, включително и на популярни водещи, артисти и инфлуенсъри. В публикациите му се виждат снимки как той е със счупен зъб и синини по тялото. За себе си казва, че не е конфликтен и не е употребявал алкохол във въпросната вечер.

Какво се е случило?

Пострадалият разказа за инцидента в пловдивския бар "SECRETS": "Празнуваше се рожден ден, който в един момент се пренесе от пейките към бара. Не е първия, втория или последния ми избор за бар, но влезнах за кратко за да бъда с приятелите си. Влезнах в SECRETS. Не съм пиян, не употребявам, не съм конфликтен. Който ме познава знае, който беше там - видя. Без обяснение, без предупреждение бях хванат (под мишниците) от две охрани, които ме замъкнаха нанякъде (бел. ред. - пред bTV изказа предположение, че негов познат от компанията му си свалил тениската и това е предизвикало охраната). Развиках се и помолих да ми кажат какво се случва. Последваха множество удари. Душиха ме. Събориха ме на земята. Към този момент просто бях изцяло съсредоточен да се пазя, защото видях, че не са само двама. Над пет охранителя ме ритаха и налагаха юмруци по мен. За момент даже загубих съзнание", споделя шокиращия си разказ Филип.

Още: Избити зъби и наранявания: Тийнейджър и майка му пребиха жестоко общински служител в София

Той изразява недоумение с какво е предизвикал тази крайна форма на агресия: "ЗАЩО и с какво го заслужих ?! Има ли изобщо оправдание толкова хора да скочат на 1 човек? Всичко се случи толкова бързо, бяха организирани, може би имат опит в този тип нападения, не знам. Извлачиха ме и ме изхвърлиха пред клуба. Аз бит и всичките ми приятели, в шок и изгонени. Искахме обяснение. Мой приятел също получи удар по лицето за дето попита каква е причината за това. Не му посегнаха повторно само защото той веднага сподели, че е инвалид (има сериозна сърдечна операция)", казва още той.

От публикацията става ясно, че групата младежи веднага са подали сигнал, при което на място са пристигнали представители на органите на реда: "Подиграха се с нас, гледаха ни сякаш нищо не е станало, наредени в редица като войници. Пристигна полиция (по наш сигнал) и поискаха всички лични карти НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ, а охраните се върнаха в клуба. Не разбрах имената на хората, които ме ритаха, кой ми счупи зъбите, кой посини цялото ми тяло и лицето ми? Защо не се допуска да заснемеш подобно ситуация, но се допуска извънреден брой хора да нарушат цялостта на тялото ми без моментални последствия? Защо се наемат агресивни, неконтролируеми хора да “пазят” по заведенията? Каква ирония, та те са страшните. Някой трябва да ни пази от тях. Кой? Питам. Питайте и вие. На 28-ми сутринта бях аз. Следващия човек не е ясно дали ще знае как да се пази, не е ясно колко други вече са със зараснали рани, но пречупен дух. Не го желая на никой, страшно е. Моля споделете и най вече - пазете се", пише още младият музикант.

От ОД на МВР Пловдив потвърдиха за NOVA, че в ранните часове на 28 юли е получен сигнал за случилото се. Иззети са записи от камерите в заведението. Започнала е проверка, за да се изясни кои са участниците в боя. Филип е потърсен от районното управление, но до момента не се е явил за разпит. Твърди се, че предстои той да подаде сигнал и до Районната прокуратура в града под тепетата.

Още: Частни охранители пребиха жестоко готвач е ресторант в София

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес