Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гешев твърди, че не бил казал, че е инструмент на Господ

26 юни 2020, 22:31 часа • 8183 прочитания

„Това е поредният цитат, който е изведен от контекста. Ако някой си направи труда да прочете конкретното интервю, мисля, че беше в сайта "Епицентър". Това, което казах, е че всеки гражданин, всеки българин, всеки човек, който вярва, е инструмент в ръцете на Господ. И пред него е поставена различна цел, това казах. А иначе как ще ме интерпретират, това ми е за пореден път, като случая с разделението на властите...". Това каза главният прокурор Иван Гешев в петък вечерта пред БНТ, като изуми и своите почитатели, и своите критици.

Екипът на Actualno.com следи внимателно и добросъвестно работата на прокуратурата и в частност на главния прокурор и без интерпретации цитира казаното от него в сайта "Епицентър":

"Често съм се питал за неща, които са се случили с мен, за това кое добро и кое е лошо. И съм разговарял дълго по тези въпроси със свещеник. Неговата теза е, че Господ ти дава определени знаци, които трябва да разчетеш по правилния начин, за да адаптираш поведението си, в някаква степен той те подготвя за нещо, за някакво трудно решение, за да може да направиш правилната преценка, когато дойде моментът. Така че, аз възприемам себе си, за добро или за лошо, като инструмент в ръцете на Господ".

В достоверността на цитата можете да се уверите ТУК.

А казаното по въпроса в предаването „Панорама“ на БНТ можете да проследите ТУК от 15 до 16 минута на записа.

Вижте още:

Гешев: По записа на Борисов и снимките работи Софийска градска прокуратура

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес