Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фалстарт на новото дело срещу убиеца Георги Генов, убил съпругата си в Пещера

31 октомври 2018, 17:34 часа • 2473 прочитания

С фалстарт започна повторното гледане на делото срещу Георги Генов. 45-годишният мъж уби по особено жесток начин съпругата си Катя на кръстовище в Пещера. Той бе осъден от Окръжен съд-Пазарджик на 25 години затвор, но Апелативен съд-Пловдив върна делото за ново разглеждане, след като се оказа, че в протокола липсва един от подписите на председателя на съдебния състав Ивета Парпулова, предаде БГНЕС.

Георги Генов уби съпругата си Катя с множество удари с нож на кръстовище в Пещера в началото на месец септември 2017 година. Делото срещу него се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

През месец май Окръжен съд-Пазарджик го осъди на 25 години лишаване от свобода. Присъдата беше обжалвана пред Апелативен съд-Пловдив от адвоката на Генов и близките на убитата жена. Според апелативните магистрати, в протокола на съдебния състав, постановил наказанието, липсва подпис на председателя Ивета Парпулова. Това се приема като липса на такъв документ, а с това и на липса на проведени задължителни стадии от съдебната фаза на процеса.

Това е и причината делото да бъде върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав на Окръжен съд-Пазарджик. Отсъствието от разпоредителното заседание на адвоката на подсъдимия Николай Антов обаче стана причина за отлагане на делото. Оказа се, че защитникът на Георги Генов си е счупил крака и не може да присъства в съдебна зала. Подсъдимият заяви, че държи на неговата защита.

Прокурор Ангел Панков и адвокатът на пострадалото семейство Кръстьо Кърпаров заявиха, че в този случай не трябва да се дава ход на делото. Това стана и причина съдът да насрочи следващото съдебно заседание за 21 ноември.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес