Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как изглежда камионът ковчег на мигрантите край Локорско отвътре (СНИМКИ)

18 февруари 2023, 19:16 часа • 8998 прочитания

Ден след жестоката трагедия, при която в изоставен камион край село Локорско откриха 18 мъртви мигранти, от Прокуратурата разпространиха кадри на вътрешността на камиона ковчег.

В съботния ден пък се състоя и брифинг зам.-главният прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който разказа как мигрантите са умирали бавно и мъчително без капка кислород и натъпкани като в консерва.

Става въпрос за организирана престъпна група, която извършва каналджийство, като приема мигранти от границата с Турция и с помощта на камиони с тайници ги транспортира до сръбската граница. Точните локации от къде да вземат мигрантите и къде да ги закарат се получава от приложението Телеграм от ръководителя на групата. Мигрантите отиват в Западна Европа, основно във Великобритания, Германия и Франция. За транспортирането им се заплаща от 5000 до 7000 евро, които се плащат по метода "Хавала", заяви Сарафов.

ОЩЕ: AFP: България с нови обвинения, че малтретира мигранти

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев, че няма починал човек от оцелелите 34-ма мигранти, които са настанени в пет софийски болници. Към момента в лечебни заведения остават 19 души, уточни Меджидиев.

ОЩЕ: 8 от откритите в камион край София мигранти са в много тежко състояние

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес