Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един клас деца е загинал на пътя тази година

14 ноември 2014, 08:00 часа • 15067 прочитания

Загиналите на пътя са с 60 повече от началото на годината. Това обяви началникът на КАТ-Пътна полиция главен комисар Антон Антонов. Той допълни, че десетмесечието са загинали 31 деца, т.е - цял един клас.

В тази връзка беше обяснено, че отговорност за децата носят родителите. Шефът на пътна полиция допълни, че просто контролните органи няма как "да огреят навсякъде" особено по малките населени места. От изчисленията, които бяха направени в ефира на bTV стана ясно, че на един екип от КАТ се пада да отговаря за 300 километра.

Въпреки че броят на загиналите е повече, установените нарушения на скоростта са с 210 хил. по-малко. Комисар Антонов отдаде този факт на невъзможността за използване на мобилните камери (общо 24 на брой).

По отношение на знаците за ограничение на скоростта, беше признато, че на определени места има проблеми. Шефът на КАТ коментира, че когато един път се проектира, той си има паспорт. За да се промени едно ограничение нагоре или надолу, трябва да се направи одит на всички пътни знаци. Промяната не ставала само с гаечен ключ и механична промяна.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес