Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама огнеборци са пострадали при пожара в Царацово, притеснени хора напускат селото

31 юли 2024, 23:11 часа • 1661 прочитания

Двама огнеборци са ранени при гасенето на големия пожар, избухнал тази вечер в завод край пловдивското село Царацово. За това информираха от Центъра за помощ в града.

Единият е получил леки обгаряния, а вторият е с травма на крака в резултат на удар от желязо. Ранените пожарникари са откарани в УМБАЛ "Свети Георги". Единият е освободен след извършения му преглед, а другият е настанен за лечение, предаде 24 часа.

Още: Огромен пожар край пловдивско село, гори цех за преработка на отпадъци (ВИДЕО и СНИМКИ)

Притеснени жители на Царацово са напуснали селото и са отишли при роднини в други населени места. Районът около пожара е отцепен от полицейски автопатрули, които ще останат там и през нощта до приключването на гасенето. Утре ще се извърши оглед за причината за инцидента и установяване на размера на щетите, уточниха от МВР.

Екип на сектор СОД прави замерване на въздуха по дирята на облака, но към момента няма отчетени опасни концентрации. Хората обаче не вярват, тъй като облакът пушек е много гъст и плътен и се вижда от километри. Областният управител проф. Христина Янчева заяви, че пожарът е локализиран, но гасителните действия продължават. На този етап няма опасност за живота на хората от населените места и в района на пожара. Стана ясно, че са изгорели три тира от транспортната фирма, разположена в съседство на пожара. По думите й няма опасност за съседните села.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес