Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два мотора един след друг се натресоха в лека кола

22 май 2023, 16:36 часа • 1890 прочитания

Три катастрофи с мотоциклетисти са регистрирани в първия почивен ден от уикенда. С повишаването на температурите все повече водачи решават да използват мотори. Редом със затоплянето на времето обаче, честите валежи, хлъзгавата настилка, недобрата видимост, движението с несъобразена скорост и рискови маневри създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия.

Първата катастрофа е регистрирана в събота около 11.00 ч. на пътя между Пещера и Пловдив, съобщават от полицията в Пазарджик.

28-годишен пловдивчанин с мотоциклет „Ямаха“ и 44-годишен жител на пловдивското село Ягодово с „Хонда“, движейки се един зад друг, навлезли в лентата за насрещно движение. Там и двамата последователно се блъснали в движещ се насреща лек автомобил „Хонда“, управляван от 49-годишен мъж от димитровградското село Горски извор.

В резултат на това по-сериозно е пострадал по-възрастният от двамата мотористи. Той е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на ръката.

Час по-късно станал и вторият инцидент на една от улиците в Пазарджик. 50-годишен водач на мотоциклет „Хонда“ от областния град предприел изпреварване на завиващ лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 42-годишна негова съгражданка. Последвал удар, при който мотористът е пострадал сериозно. Той е транспортиран и настанен в областната болница с различни травми и наранявания, с опасност за живота.

Сигнал за третия инцидент бил получен около 17.40 ч. в събота. 20-годишен неправоспособен водач от пазарджишкото село Хаджиево се качил на мотоциклет „Хонда“ без регистрационни табели. Зад него на возилото бил 22-годишен негов съселянин. Движейки се по пътя между селата Говедаре и Хаджиево, мотористът загубил управление над возилото и се озовали в крайпътен канал.

Сериозно пострадал е пътникът, който е настанен в МБАЛ-Пазарджик с опасност за живота.

При трите инцидента водачите са тествани за употреба на наркотици и алкохол и пробите им са отрицателни. Извършени са огледи, образувани са досъдебни производства.

*Снимката е илюстративна

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес