Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цацаров: Има досъдебни производства заради протестите, полицията си свърши работата

14 ноември 2013, 10:37 часа • 20078 прочитания

След като близо 50 души бяха задържани след последните два дни на протестите, стана ясно, че Софийска градска прокуратура (СГП) е образувала пет досъдебни производства, докато случаите на още четири лица ще бъдат гледани по Указа за борба с дребно хулиганство.

Информацията беше дадена лично от главния прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде Агенция "Фокус".

Стана ясно и още, че вчера са внесени шест производства по Указа за борба с дребното хулиганство.

Цацаров коментира кратко, че "не намира данни за полицейско насилие или превишаване на правомощия от страна на униформени служители на МВР". Според него полицията е изпълнила задълженията си.

Главният прокурор каза още, че ГДБОП може да се окаже структура, която "е бездействала". Извършена е ревизия на действията по няколко направления – контрабанда, наркотици и корупция, но има данни, че по определени направления, работата е била съзнателно активизирана, а по други - съзнателно е затихвала, обясни Цацаров.

По отношение на случая със Станимир Флоров, Цацаров обясни: „Работи се по случая. Прокуратурата не е средство за масова информация, не може документи с гриф секретно да бъдат коментирани”.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес