Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бодигардът, стрелял на месо на "Черни връх", е заплашен от затвор

08 декември 2015, 17:05 часа • 8421 прочитания

Ивайло Маринов се казва охранителят, който прати двама души в болница с огнестрелни рани след стрелба на булевард „Черни връх”. Днес Софийската районна прокуратура привлече като обвиняем 46-годишния мъж за екшъна, разиграл се снощи вечерта близо до един от най-големите търговски центрове в столицата и то в час пик, предаде БГНЕС. А полицията издирва трети участник в спречкването.

Маринов е обвинен, че чрез огнестрелно оръжие, умишлено и по начин, опасен за живота на мнозина, е причинил на повече от едно лице средни телесни повреди, изразяващи се в трайно затруднение движението на долен крайник. От прокуратурата съобщават, че за това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години.

Простреляните са 19-годишният Григор Илиев и 30-годишният Марио Петров. И двама са в болница. И двамата са стари познайници на полицията - криминално проявени за грабеж и причиняване на телесна повреда.

Прокуратурата е разпоредила задържане на обвиняемия Младенов до 10 декември, когато той ще бъде конвоиран в сградата на Софийския районен съд за разглеждане на искане за неговото по-нататъшно задържане под стража.

До този момент по делото са назначени две съдебно-медицински експертизи, проведен е оглед на местопроизшествие и са разпитани очевидци на инцидента. Разследването продължава в законния 2-месечен срок.

Още вчера от МВР излязоха със съобщението, че задържаният за стрелбата е охранител на външния периметър на офис. Той заявил, че е бил провокиран, което довело до произведените изстрели. В близост до мястото на инцидента се намират офиси на Алексей Петров, а на 50-ина метра е разклонът за неговия дом. Директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов категорично отрече стрелбата да е имала нещо общо с Алексей Петров. Самият Петров стори същото.

Според bTV Маринов работи в охранителна фирма ИН 80. Пред телевизията управителят и собственик на фирмата Емил Бонджев, каза следното: „По думите на моя служител в извън работно време трима неизвестни за него лица са го нападнали на „Черни връх”, като единият от тях е извадил оръжие. Този, който го издирва полицията. Имало е трети участник и той при самоотбрана си изважда оръжието и ги прострелва. Той не е служител на Алексей Петров, нямаме договор за охрана на Алексей Петров. Фирмата не е на Алексей Петров, моя е, аз съм собственик".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес