Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха Георги Николаев: Сочен за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора

30 юли 2023, 08:56 часа
Реклама

Задържаха сочения за извършител на бруталното нападение над младо момиче в Стара Загора - Георги Николаев рано тази сутрин, научи БНТ. 

Скандалният случай предизвика гняв сред обществото, а прокуратурата вчера съобщи, че ускорява разследването.

18-годишното момиче от Стара Загора остана с 400 шева, счупен нос и обръсната глава, след като приятелят ѝ Георги Николаев я нападна и обезобрази с макетен нож.

Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода. Той работи като охрана в известно заведение в Стара Загора.

ОЩЕ: Правосъдният министър призова за пълно разследване на случая с нарязаното момиче от Стара Загора

Адвокатът на Николаев разказа какво се е случило късно през нощта: "Получихме призовка, снощи в 01:00 часа ни призоваха да се явим за разпит и го задържаха по Закона за МВР. Неясно, поне за мен". Той допълни, че не са му обяснили защо задържат клиента му:

Същевременно бившият правосъден министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова коментира случая така: "Не познавам детайлите по случая, но съдът до голяма степен е обвързан с това какви материали е предоставила прокуратурата, как е направена експертизата, какви въпроси са зададени, какви отговори са дадени."

ОЩЕ: Надежда Йорданова за нарязаното момиче: Съдът решава според доказателствата на прокуратурата

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес