Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 незаконни къщи са съборени в кв. "Победа" в Бургас

24 август 2017, 14:56 часа • 2912 прочитания

20 незаконни къщи са съборени по улиците „Владислав“, „Индже войвода“, „Тамара“ и „Крайна“ в квартал „Победа“, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. В акцията по премахването участваха служители на Община Бургас, полиция и жандармерия. Част от постройките са били демонтирани предварително доброволно, а останалите бяха съборени с тежка техника. Благодарение на присъствието на органите на реда и служители на УКОРС до сблъсъци не се стигна.

Къщите са били построени върху съществуващи улици, което прави достъпа на почистваща техника невъзможен, съобщи териториалният директор Магдалена Манолова. По думите й, описването на незаконни постройки е постоянен процес, преди месец са били съборени други 10 къщи, а служители на Община Бургас продължават да констатират и предават в РДНСК други градежи.

Част от обитателите на незаконните къщи не са от Бургас, други, които са местни, дори са ги отдавали под наем на приходящи в квартала роми.

Фирми, чиито производства се намират в квартал „Победа“, се включиха доброволно в акцията, като осигуриха тежка специализирана техника.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес