Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради неясен медицински проблем: Приеха астронавт на НАСА в болница

25 октомври 2024, 23:30 часа • 616 прочитания

Космонавт на НАСА е настанен в болница с неизвестно състояние, съобщи Sky News. Екипажът му трябваше да се върне на Земята преди два месеца, но завръщането им беше възпрепятствано заради проблеми с капсулата Starliner.

Още: МКС скоро ще бъде потопена. Това ли ще е нейният наследник?

Астронавтът, чието име НАСА не назова от съображения за поверителност, страда от неясен медицински проблем. НАСА първоначално каза, че целият екипаж е бил транспортиран до болницата Ascension Sacred Heart Pensacola като предпазна мярка, но не уточни дали целият екипаж или част от екипажа е имал проблеми. Останалите трима членове на екипажа са напуснали болницата и са се върнали в Хюстън, съобщи космическата агенция.

Още: НАСА изследва има ли живот на луната на Юпитер Европа

Матю Доминик, Майкъл Барат и Жанет Епс и руският космонавт Александър Гребенкин пътуваха с космически кораб SpaceX Dragon. SpaceX разполага с флот от космически кораби за многократна употреба и са пътували 44 пъти до МКС. Компанията, собственост на Илон Мъск, остава единствената американска опция за пътувания на астронавти на НАСА до и от космическата станция. Starliner на Boeing, замислен като второ пътуване в САЩ, е възпрепятстван от години на проблеми в разработката, пише NOVA.

Още: Първият близък план на Нептун е последният портрет на планетата от „Вояджър 2“

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес